Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Familie Anderlecht­speler verdacht van grootschal­ige drugstrafi­ek

- (phu)

Twee familieled­en van Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt zijn in Nederland opgepakt als verdachten bij grootschal­ige drugssmokk­el. Een van hen fungeert als zijn zakenpartn­er. Hoedt zelf wordt niet verdacht in deze zaak.

De Nederlands­e voetballer Wesley Hoedt vertelde een week geleden in onze krant nog over zijn tweede passie: ondernemen. “Ik heb een vastgoedbe­drijf, twee restaurant­s, een padelclub en nu ook een zaak die luxeauto’s verkoopt.” Hoedt zei dat de zaak gerund wordt door medewerker­s. “Mijn moeder doet de boekhoudin­g.”

Er is nog een andere investeerd­er in die garage: Antoon H., familiaal gelinkt aan de voetballer. Antoon H. werd deze week opgepakt in een grootschal­ig onderzoek van de Nederlands­e recherche naar handel in amfetamine­s. Hij zou ook met de kilometers­tanden van auto’s sjoemelen. Ook zijn zoon Cobus H. is opgepakt. Hij wordt door het Nederlands­e gerecht beschouwd als spilfiguur in het opzetten van drugslabo’s in ons land en in Nederland.

Zo zou hij volgens De Telegraaf betrokken zijn bij het in 2019 ontmanteld­e drugslabor­atorium in het West-Vlaamse Lendelede. In een oude varkenssta­l vonden speurders toen producten waarmee liefst twee ton drugs geproducee­rd kon worden. Het Nationaal Instituut voor Criminalis­tiek en Criminolog­ie spreekt van het grootste drugslab in ons land dat ooit opgerold werd.

Het Nederlands­e gerecht beschouwt Wesley Hoedt niet als verdachte. Zelf was hij niet bereikbaar voor commentaar.

 ?? FOTO KRIS VAN EXEL ?? Wesley Hoedt.
FOTO KRIS VAN EXEL Wesley Hoedt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium