Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duizenden mensen zaten urenlang vast op ringweg rond Athene

Griekse premier heeft zich verontschu­ldigd voor chaos door zware sneeuwval

- (jvh)

De Griekse premier Kyriakos Mitsostaki­s heeft zich woensdag bij de bevolking verontschu­ldigd voor de chaos door de sneeuw in het land. “Er waren fouten en tekortkomi­ngen die moeten worden rechtgezet”, aldus de premier woensdag op de televisie

Door ongewoon zware sneeuwbuie­n in de regio van de hoofdstad Athene zaten in de nacht van maandag op dinsdag duizenden mensen vast in hun wagen op de ringweg rond de stad. Velen moesten maar liefst meer dan 22 uur wachten voor ze door het leger uit hun benarde situatie konden worden bevrijd. De getroffene­n krijgen allemaal een vergoeding van 2.000 euro van de

beheersmaa­tschappij van de private tolweg. De CEO van het bedrijf nam al ontslag. Zelden sneeuw in Athene

Niet alle Grieken zijn blij met deze compensati­e: “Waarom ben je vertrokken zonder sneeuwkett­ingen, waarom ben je überhaupt vertrokken?”, klinkt het onder meer op de sociale media.

Omdat de auto’s vaststonde­n op de autoweg, konden sneeuwruim­ers de weg niet vrijmaken.

Het sneeuwt zelden in Athene en als dat dan toch eens een keer gebeurt, dan gaat het vrijwel altijd om lichte sneeuwval.

De meeste Atheners zijn dan ook niet voorbereid op zware winterse toestanden en bijna niemand rijdt er met winterband­en.

 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium