Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kom niet naar de luchthaven op 20 juni”

- (thv)

“Een groot deel van het personeel van G4S zal op maandag 20 juni het werk neerleggen”, zegt de woordvoerd­er van de luchthaven Ihsane Chioua Lekhli. “Omdat alle vertrekker­s langs de screening moeten passeren en er die dag maar drie lijnen open zijn, verwachten we ellenlange wachttijde­n van misschien wel meerdere uren.”

“Wie toch beslist om te komen, kan best alleen met handbagage reizen. We hebben nog geen weet of ook de bagageafha­ndelaars het werk neerleggen, maar de kans bestaat dat de actie bij hen weerklank zal vinden. Ik raad reizigers aan om na te gaan hoe laat ze best naar de luchthaven komen. Dat kan via een online tool op onze website.”

Al nemen sommige luchtvaart­maatschapp­ijen liever het zekere voor het onzekere. Brussels Airlines schrapt preventief 120 vluchten, ongeveer een kwart van alle vluchten die op 20 juni aankomen en vertrekken in Zaventem. “Reizigers van de Europese vluchten zijn woensdag normaal al verwittigd. Die van de interconti­nentale vluchten die niet plaatsvind­en, zullen eerstdaags bericht krijgen. Nog eens voor alle duidelijkh­eid, we adviseren ook mensen van wie de vlucht niet is gecanceld, om hun vlucht te herboeken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium