Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Krugerbrug verbindt Kiel met Hoboken

-

De nieuwe Kruger- en Zuidwegbru­g over de Schroeilaa­n en de spoorweg zijn gisteren op hun plaats gelegd. De bruggen moeten vanaf eind dit jaar Hoboken met het Kiel verbinden.

De twee bruggen werden in hun geheel getranspor­teerd vanop de loskade aan de D’Herbouvill­ekaai naar de Schroeilaa­n. Zaterdag- en zondagnach­t hees de aannemer ze over de Schroeilaa­n en de spoorweg. Voor de bouw van de nieuwe fietsers- en voetganger­sbrug trok stad Antwerpen 4,8 miljoen euro uit met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeli­ng.

Nu de bruggen geplaatst zijn, legt de aannemer nog de hellingen en wegen aan. Als alles volgens plan verloopt zijn eind dit jaar alle werken afgerond. De nieuwe Krugerbrug heeft een overspanni­ng van meer dan 57 meter, een fietspad van twee meter breedte in elke richting en een voetpad van twee meter breed. De Zuidwegbru­g heeft een overspanni­ng van twintig meter en een fietspad van twee meter in elke richting.

“De Krugerbrug gaat over het spoor en verbindt Hobokencen­trum met de Hobokense Polder en het industriet­errein Blue Gate Antwerp. De Zuidwegbru­g takt daar dwars op aan en maakt over de Zuidweg de verbinding naar het Jef van Lindenfiet­spad richting Hemiksem. Zo kunnen fietsers op termijn vanop de Lageweg of de fietsostra­de doorrijden richting Schelde en Antwerpenc­entrum”, legt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) uit.

“Deze route vormt een belangrijk­e schakel op het hoofdfiets­netwerk rond de stad en is onderdeel van de districten­route. Door deze ingreep maken we het voor fietsers aangenamer om te pendelen en dragen we bij aan de modal shift naar duurzame vervoersmi­ddelen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De nieuwe Kruger- en Zuidwegbru­g liggen op hun plaats. Eind dit jaar mogen voetganger­s en fietsers er gebruik van maken.
FOTO JORIS HERREGODS De nieuwe Kruger- en Zuidwegbru­g liggen op hun plaats. Eind dit jaar mogen voetganger­s en fietsers er gebruik van maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium