Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Surreëel om voor zo’n icoon te spelen”

Antwerpse rapper Glints (28) speelt in voorprogra­mma van 50 Cent

- LAURENS VAN AERT

Wie vanavond vroegtijdi­g afzakt naar het optreden van 50 Cent in het Sportpalei­s, zal onthaald worden op de tonen van lokaal talent. De 28-jarige Glints verzorgt het voorprogra­mma en brengt zowel oude als nieuwe muziek. Een nieuw hoogtepunt in de carrière van de Antwerpena­ar, die naar eigen zeggen nooit eerder de affiche deelde met een artiest van het kaliber van 50 Cent.

“Afgelopen vrijdag kreeg ik plots de vraag of ik het zag zitten om als voorprogra­mma van 50 Cent te spelen. Dat kwam redelijk onverwacht en in eerste instantie reageerde ik dan ook met het nodige ongeloof. Maar al snel had ik door dat de organisati­e het serieus meende en stemde ik in zonder twijfelen.”

De 28-jarige Antwerpena­ar moest nog even geduld uitoefenen, maar kreeg afgelopen dinsdag dan de bevestigin­g dat het in orde was. “Mijn eerdere voorprogra­mma’s waren minder last minute, maar ik ben er alleszins heel blij mee. Een onverwacht­e maar ontzettend leuke kans. Ik weet niet of 50 Cent zijn fiat heeft moeten geven, maar in mijn fantasie vindt hij het allemaal goed”, lacht Glints.

Voor de rapper is de show in het Sportpalei­s een van de hoogtepunt­en uit zijn carrière. “Nooit eerder kwam ik dichter bij een artiest van dat niveau. Werkelijk iedereen heeft weleens gehoord van 50 Cent, hij is een icoon van een hele generatie. Het eerste nummer dat ik op mijn iPod zette, was van hem.”

Al is de Amerikaan niet per se een muzikaal voorbeeld voor Glints. “Hij is een gangster-rapper, ik ben dat totaal niet. Maar hoewel mijn stijl volledig anders

is, heeft hiphop.” hij natuurlijk wel bijgedrage­n aan mijn liefde voor Andere voorbereid­ing

Die liefde uitte zich uiteindeli­jk in de nummers waarmee de artiest nu zalen in zowel binnen- als buitenland vult. Glints speelde onder meer in grote tenten op Rock Werchter en Pukkelpop, maar nooit eerder in een ruimte die zo groot is als het Sportpalei­s. “Dat het een thuismatch is, maakt het alleen maar mooier. Het zal niet volzitten, maar dit is toch een soort unicum voor mij.”

Een dergelijke show bereidt de rapper dan ook een beetje anders voor. “Deze keer moet ik de mensen echt voor mij proberen te winnen, want eigenlijk komen ze vooral voor 50 Cent. Maar dat is een fijne uitdaging. Het is niet

Glints

Rapper

“Ik weet niet of 50 Cent zijn fiat heeft moeten geven, maar in mijn fantasie vindt hij het allemaal goed.”

slecht dat ik maar een paar dagen krijg om alles te prepareren, anders zou ik er te veel over nadenken. Nu is het repeteren en daarna alles geven.”

Nieuwe muziek op komst

Fans van Glints kunnen alvast uitkijken naar zijn nieuwe single

Die zal de Antwerpena­ar sowieso brengen. “De song is erg positief onthaald. De streams gaan goed en het nummer is opgepikt door verschille­nde radiostati­ons. We zijn goed begonnen aan de nieuwe campagne.”

Of hij daarmee bedoelt dat er een nieuw album zit aan te komen, wil Glints nog niet prijsgeven. Maar nieuwe muziek is op komst, zo blijkt. “We zijn goed begonnen en blijven verder gaan op dit elan. De nieuwe tunes komen eraan.”

Roma.

 ?? FOTO KOEN BAUTERS ?? Glints op Rock Werchter.
FOTO KOEN BAUTERS Glints op Rock Werchter.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium