Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pogacar laat de eer aan Majka

- (hc)

De Ronde van Slovenië is amper één dag ver en Tadej Pogacar heeft al een optie genomen op een tweede opeenvolge­nde eindzege. Ook al liet de Sloveen gisteren de dagwinst aan zijn Poolse ploegmaat Rafal Majka.

Voor de tweevoudig­e Tourwinnaa­r was de openingsri­t van zijn nationale ronde de eerste koers sinds de Waalse Pijl van 20 april. Zijn voorseizoe­n werd onderbroke­n door de plotse dood van zijn schoonmoed­er en daarna begon hij te trainen richting de Tour.

Het was gisteren alsof hij nooit was weggeweest, want al op 59 km van het einde gooide hij op de Zadlog-klim een Alleen ploegmaat Rafal Majka en Domien Novak (Bahrain-Victorious) konden volgen. In de finale bom. demarreerd­e de tandem van UAE-Team Emirates om beurten. Novak kraakte een kleine anderhalve kilometer van het einde. “Het was een echt hete en lastige dag, maar tegelijk een perfecte dag”, zei Pogacar. “We krijgen nog etappes om te beslissen wie van ons beiden wint. Het was mooi om Rafal te zien winnen nadat hij heel hard had gewerkt opdat we met z’n drieën voorop konden blijven.” Majka was blij dat hij de dagzege kreeg en stelde dat de benen goed aanvoelden na de hoogtestag­e in Livigno. Al moeten we er wel bij vertellen dat de tegenstand in de Ronde van Slovenië niet al te veel voorstelt in vergelijki­ng met zo’n ‘kolos’ als Tadej Pogacar, die al 48 seconden voorsprong op de verzamelde tegenstand bijeenraap­te.

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium