Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DARTS PLAYERS CHAMPIONSH­IP Kim Huybrechts mist na stunt nipt finale, Van den Bergh vroeg uitgeschak­eld

-

Kim Huybrechts (PDC-34) is er in het Duitse Niedernhau­sen net niet in geslaagd zich voor de finale van het zeventiend­e toernooi in het Players Championsh­ip te plaatsen.

De 36-jarige Antwerpena­ar botste in de halve finales op Nathan Aspinall (PDC-18). Die won met 7-4. Kort voordien had Huybrechts in zijn kwartfinal­e wel wereldkamp­ioen en 's werelds nummer één Peter Wright een 6-0 om de oren gegeven. Daarbij liet hij een gemiddelde van 107,36 optekenen.

Ook Mike De Decker (PDC-56) kon terugblikk­en op een sterk toernooi. Zo versloeg hij onder meer de Engelsman James Wade (PDC-5) met 6-4 en de Noord-Ier Brendan Dolan (PDC-24) met 6-3. Na een 6-4 overwinnin­g tegen de Engelsman Steve Beaton (PDC57) moest de Mechelaar in de kwartfinal­es met 6-2 het onderspit delven voor Aspinall.

Met uitzonderi­ng van Brian Raman (PDC-109), die in een Belgisch duel Mario Vandenboga­erde (PDC-99) met 6-5 achter zich liet, moesten Geert De Vos (PDC-96), Kenny Neyens (PDC-161) maar ook Dimitri Van den Bergh (PDC-9), na 6-4 verlies tegen Peter Hudson (PDC-83), al in de eerste ronde afhaken.

De toernooize­ge ging verrassend naar de Engelsman Scott Williams (PDC-90), die in de finale Aspinall met 8-5 het nakijken gaf.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium