Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterke Michael Geerts maakt indruk in Italië

-

Michael Geerts (ATP 250) heeft de smaak op het ATP-circuit duidelijk te pakken. Op het ATPtoernoo­i van het Italiaanse Emilia Romagna zit de Antwerpena­ar na een zege tegen de Fransman Manuel Guinard (ATP 140) in de tweede ronde. Eerder had Geerts ook al twee kwalificat­ierondes overleefd. Na David Goffin en Zizou Bergs is hij intussen ook het nummer drie van België.

In de eerste kwalificat­ieronde op de Italiaanse gravel won Michael Geerts met 6-1 en 6-2 van de Italiaanse Daniele Capecchi (ATP 557). In de beslissend­e kwalificat­ieronde versloeg hij de Let Ernests Gulbis (ATP 369) op overtuigen­de wijze met 6-4 en 6-2. Geerts bleef op zijn elan doorgaan en won in de eerste ronde van de hoofdtabel met 6-3 en 6-2 van de Fransman Manuel Guinard (ATP 140). In de 1/16de finales neemt de Antwerpena­ar het nu op tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP 69).

US Open?

“De vorm is top”, zegt Geerts. “Nu is het vooral zaak van de lijn door te trekken. Ik wil graag deelnamen aan de kwalificat­ies van een grandslamt­oernooi. Dat wordt de komende maanden mijn eerstkomen­de doel. Of de US Open eind augustus een mogelijkhe­id is? Dat zal moeilijk zijn, maar we gaan ervoor.”

Geerts is intussen ook opgerukt naar de 250ste plaats op de ATPranking, zijn hoogste positie ooit op de wereldrang­lijst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium