Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fata morgana in benzinesta­tion in Verbertstr­aat

- ( jaa)

Anderhalve euro voor een liter benzine super 95. Wie het centrum van Schoten uitrijdt via de Verbertstr­aat, moet zich even in de ogen wrijven bij deze aankondigi­ng in grote cijfers en letters. Maar het is jammer genoeg te mooi om waar te zijn.

Wie vandaag gaat tanken, betaalt doorgaans ruim boven de twee euro voor een liter. Wanneer je dan een heel andere aankondigi­ng geaffichee­rd ziet in rode elektronis­che cijfers, ga je vanzelf even op de rem staan. Maar de ontgoochel­ing volgt al snel, wanneer je de slang uit de pomp wil halen om bij te vullen. Er komt daar in de Verbertstr­aat geen druppel meer uit de slangen. Er zijn zelfs lichtjes slordig wat linten rondgedraa­id.

Buiten gebruik

“We kunnen tijdelijk geen benzine meer geven. De installati­e is ‘broken’”, zegt de Pakistaans­e mevrouw in het winkeltje achter de pompen dat wel open is. Hoe lang het euvel nog gaat duren, weet zij ook niet. Er hangt ook nergens een bord met de boodschap ‘buiten gebruik’ of zo.

Maar de prijzen van de laatste openingsda­g weken geleden blijven wel dag en nacht branden en hebben intussen al heel wat chauffeurs op het verkeerde been gezet. Ook ondergetek­ende. Het feit dat er geen kilometers­lange file stond aan te schuiven, had me eigenlijk sneller uit mijn dagdroom moeten helpen.

 ?? FOTO JAA ?? De foutieve prijzen hebben al meerdere mensen gefopt.
FOTO JAA De foutieve prijzen hebben al meerdere mensen gefopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium