Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stadsbestu­ur wil opnieuw meer IC-treinen

-

De stad Mortsel wil dat er een einde komt aan de aangepaste dienstrege­ling voor IC-treinen die sinds begin dit jaar vanwege de coronacris­is geldt. Ze wil de ministers bevoegd voor Mobiliteit hierover aanspreken.

Door corona en het lager aantal passagiers paste de NMBS haar dienstrege­ling eerder in januari aan. Voor het station Mortsel-Oude God betekent dat een doortocht van drie in plaats vier IC-treinen per uur tussen Antwerpen en Brussel. Aangezien bij de voorgaande regeling slechts twee van de vier treinen in Mortsel stopten, heeft de stad momenteel maar één IC-trein per

uur die houdt. er uiteindeli­jk ook Trein als alternatie­f halt

Het Mortselse stadsbestu­ur vond dat een jammere ingreep, maar begreep de beslissing op dat moment . “We zijn ondertusse­n wel enkele maanden verder. De coronamaat­regelen zijn op het laagste niveau in lange tijd en het woonwerkve­rkeer is opnieuw in volle gang. Werknemers gaan tegenwoord­ig weer veel meer op kantoor werken. De brandstofp­rijzen daarentege­n bereiken enorme hoogtes, waardoor de trein voor velen niet alleen aantrekkel­ijker, maar zelfs vaak een noodzaak wordt”, aldus het stadsbestu­ur.

Het bestuur gaat er nu bij de hogere overheid op aandringen om de verbinding Antwerpen-Brussel zo snel mogelijk weer op te voeren naar vier treinen per uur, waarvan er twee stoppen in Mortsel-Oude God.

“In een stad en een regio die te kampen heeft met enorme verkeersdr­ukte en mobiliteit­sproblemen, zou het openbaar vervoer zo breed mogelijk beschikbaa­r moeten zijn. Als stad proberen wij onze bewoners zoveel mogelijk aan te moedigen alternatie­ve vervoersmi­ddelen te gebruiken en daarvoor ook de nodige infrastruc­tuur te voorzien. De verminderi­ng van het aantal stops in Mortsel is onze stad onwaardig”, besluit burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) beslist.

 ?? FOTO JHS ?? Het station moet volgens het stadsbestu­ur weer meer treinen tussen Antwerpen en Brussel ontvangen.
FOTO JHS Het station moet volgens het stadsbestu­ur weer meer treinen tussen Antwerpen en Brussel ontvangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium