Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Liefst 230 keer gebeld in een kwartier tijd”

Pasgetrouw­de Wendy Arnouts wint bitcoin op Qmusic

- TOM VETS

Bij Qmusic werden woensdagoc­htend vijf bitcoins weggegeven. Liefst 7,4 miljoen keer werd er gebeld naar de studio in twee uur tijd. De pasgetrouw­de Wendy Arnouts uit Niel was de eerste winnares. “Ik ken niet zoveel van bitcoins af, ik zal me er nu moeten in verdiepen.”

Qmusic wou nog eens stunten. Vorig jaar was er een wedstrijd waarbij elke beller die in de studio geraakte een auto kreeg, deze keer betrof het de bekende virtuele munt die werd weggegeven. Wendy won de allereerst­e bitcoin. Al om 7.15u had ze prijs. Ze belde meer dan tweehonder­d keer in de hoop presentato­ren Maarten en Dorothee aan de andere kant van de lijn te horen. Wendy is zopas getrouwd, de bitcoin noemt ze een ‘supermooie kers op de taart’.

“Die Ochtendsho­w is vaste prik als we ’s morgens onderweg zijn met de auto”, legt Wendy uit. “Maar meestal om 7u zit ik nog thuis helemaal in die ochtendrus­h met de kinderen. Dan zet ik de radio niet zo vaak op, omdat ik dan volledig gefocust wil zijn op andere zaken. Maar enkele dagen geleden had ik vernomen dat ze deze actie op woensdag zouden doen, en ik wou het toch eens een kans geven. Achteraf bekeken ben ik uiteraard blij dat ik heb doorgezet, want meestal doe ik niet mee aan spelletjes. Ik heb ook nooit geluk met dat soort dingen.”

Kinderen net wakker

Er kon gebeld worden vanaf 7u naar de studio van Qmusic. “Net op het moment dat de kinderen wakker werden. Maar ik heb constant gebeld, vanaf het moment dat men aan het aftellen was in de studio om de lijnen te openen. Ik switchte voortduren­d tussen de rode en groene knop van mijn smartphone. Dat maakte dat ik in amper een kwartiertj­e tijd liefst 230 keer had gebeld.”

Ruim zeven miljoen keer werd er gebeld door luisteraar­s, een veelvoud van het aantal oproepen van vorig jaar toen de telefoonce­ntrale overbelast raakte. “Ik besef amper dat zo’n bitcoin winnen een nog straffere prestatie is dan de

Lotto winnen. Te absurd voor woorden dat net ik die prijs binnenhaal. Ten slotte zijn er maar vijf winnaars.”

Tegeloutle­t

“Ik weet wel wat een bitcoin is, maar daarmee is ook alles gezegd”, lacht Wendy die in het dagelijkse leven werkt bij Tegeloutle­t. “Ik zal me daar nu wel een beetje moeten in verdiepen. Een bitcoin in je bezit hebben is altijd mooi meegenomen. Dat is een mooi spaarboekj­e voor later. Ik hoorde deze week dat het in waarde aan het dalen is maar het zal altijd wel een zekere waarde hebben. Ik bekijk het zo: op voorhand had ik helemaal niks. Zelfs mocht het nu flink in waarde dalen heb ik altijd winst gemaakt. Ik laat het wat op zijn beloop en ga ervan uit dat de waarde in de nabije toekomst weer gaat stijgen.”

Het is voor de vrouw een mooie maand want vorige week vrijdag trad ze in het huwelijksb­ootje. “Misschien komt er nu wat meer ruimte vrij om ook een huwelijksr­eis te maken. We hadden die nog niet gepland omdat de kinderen volop in examens zitten. We hebben vier kinderen, variërend van 16 jaar tot 2,5 jaar.”

Winnares

“Een bitcoin in je bezit hebben is altijd mooi meegenomen. Dat is een mooi spaarboekj­e voor later.”

Registrere­n

Qmusic zal de komende dagen alles verder afhandelen met Wendy zodat ze zich officieel eigenares van die bitcoin mag noemen. “Blijkbaar moest ik me eerst nog ergens registrere­n en een account aanmaken, ook daarin kreeg ik begeleidin­g.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Wendy Arnouts met haar kersverse echtgenoot en hun vier kinderen.
FOTO JORIS HERREGODS Wendy Arnouts met haar kersverse echtgenoot en hun vier kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium