Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeenteme­dewerkers massaal thuis met corona na personeels­feest

- (jaa)

Eindelijk mocht het terug: samen feesten. Maar voor het gemeentebe­stuur van Schoten en haar burgers heeft het personeels­feest van vorige vrijdag vervelende gevolgen.

Het ging er uitbundig aan toe in De Kaekelaar want het was al bijna drie jaar geleden dat het personeels­feest nog eens had kunnen plaatsvind­en. Ruim driehonder­d ambtenaren tekenden present. Een record.

Maar het feest krijgt een onverwacht staartje. En dan hebben we het niet over de katers van wie al te diep in het glas keek. Er is plots sprake van een erg lokale opstoot aan coronabesm­ettingen. Vooral mensen die nauwe banden hebben met het gemeentebe­stuur zijn getroffen. De oorzaak ligt voor de hand. De medewerker­s zaten samen rond de feestdis en deelden de dansvloer.

Er zijn plots zoveel zieken dat de gemeente maatregele­n treft. Burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA) spreekt over tientallen afwezigen. “Alle vergaderin­gen worden daarom opnieuw maximaal digitaal georganise­erd. En alle onze medewerker­s die daartoe in staat zijn, vragen we opnieuw om thuis te werken”, aldus Maarten de Veuster.

De maatregele­n zouden geen gevolgen hebben voor de gemeenteli­jke dienstverl­ening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium