Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een bevlogen predikant, die kerkganger­s echt iets probeerde bij te brengen”

Luc De Fleurquin (77) overleden in woonzorgce­ntrum

- (svo)

In woonzorgce­ntrum Immaculata in Edegem is Luc De Fleurquin (77) vannacht overleden. De Fleurquin was jarenlang meewerkend priester in de Heilige Familiepar­ochie in Edegem, maar was vooral bekend als professor kerkelijk recht. “Ik kende hem vooral als een hele fijne man”, zegt diaken in Edegem Luc Van Hoof.

Erudiet. Zo zou Van Hoof de man omschrijve­n. “Hij was welbe

spraakt en ging altijd omzichtig met mensen om. Toen hij op het Kerkplein over de Heilige Familieker­k kwam wonen, bood hij zich vrijwillig aan om te helpen. Enkele jaren geleden is hij daar dan mee gestopt, toen hij zijn intrek in Immaculata nam.”

De naam De Fleurquin zal ook onlosmakel­ijk verbonden blijven met de KULeuven. Daar behaalde hij een doctoraat in het burgerlijk­e en het kerkelijke recht en een licentiaat in de theologie en het notariaat.

“Dat professor-zijn heeft hij ook doorgetrok­ken in het kerkelijke leven”, vertelt parochieas­sistent Peter De Vriendt. “Hij kon jonge collega’s moed inspreken en raad geven. Hij was een bevlogen predikant, die de kerkganger­s echt iets probeerde bij te brengen en die de progressie­ve lijn van de parochie van Heilige Familie mee gestalte gaf. Met heel wat gezinnen in de parochie had hij warme vriendscha­psbanden.”

 ?? FOTO RR ?? Luc De Fleurquin.
FOTO RR Luc De Fleurquin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium