Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WTC De Trappers al een halve eeuw op pedalen

-

Wielertoer­istenclub De Trappers uit Sint-Antonius, een van de oudste uit de regio, bestaat dit jaar exact een halve eeuw. Alfons De Roover die volgend jaar zijn tachtigste verjaardag viert, fietst al 48 jaar mee en staat nog steeds recht op de trappers.

WTC De Trappers werd vijftig jaar geleden opgericht door Gaston Anthonisse­n, destijds met clublokaal in café Antonia op de hoek van de Zoerselste­enweg en de Handelslei. Daarna verhuisden de wielertoer­isten naar café Rio en de laatste jaren vonden ze onderdak bij Karin van café ’t

Hemeltje in de Raymond Delbekestr­aat.

Twee jaar na de oprichting werd Alfons De Roover penningmee­ster. Fons fietst nog altijd mee. Zo reed hij nog maar pas met De Trappers naar Scherpenhe­uvel. Hij is de grootvader van oud-wielrenste­r Eline De Roover.

“Momenteel telt onze club 32 leden, onder wie drie vrouwen”, zegt Fons. “We maken om de twee jaar eens een grote buitenland­se trip, zoals naar Rome of Santiago de Compostell­a. Elke zondag zijn we op pad. Tegenwoord­ig kan je je via de website aanmelden zodat je ineens ziet wie er meerijdt.”

Na twee coronajare­n organiseer­t wielertoer­istenclub De Trappers deze zondag 19 juni weer de Ronde der Voorkempen, met twee

recreatiev­e afgepeilde tochten van 55 kilometer en 80 kilometer. “Het wordt mooi, we fietsen richting Achtmaal bij Zundert”, verklapt

Fons. Inschrijve­n kan van 8 tot 11u in café t Hemeltje, Raymond Delbekestr­aat 57 in Sint-Antonius.

 ?? FOTO EDR ?? De Trappers voor hun clublokaal. Karin van ’t Hemeltje staat rechts van ouderdomsd­eken en trapper-van-heteerste-uur Fons De Roover.
FOTO EDR De Trappers voor hun clublokaal. Karin van ’t Hemeltje staat rechts van ouderdomsd­eken en trapper-van-heteerste-uur Fons De Roover.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium