Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aquagym met loeiende gitaren en T-shirts van Metallica 2.500 Graspopbez­oekers warmen op in Sunparks Kempense Meren

-

Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw staat deze week volledig in het teken van Graspop Metal Meeting. Ruim 2.500 bezoekers van het festival verblijven in het park dat speciaal is omgedoopt tot Metal Park. Zo combineren ze het zware gitaarwerk op de festivalwe­ide met het comfort en de faciliteit­en van het vakantiepa­rk.

Naast het klassieke tentje opzetten op de festivalca­mping, hebben bezoekers van Graspop Metal Meeting in Dessel nog andere verblijfsm­ogelijkhed­en. 2.500 festivalga­ngers verblijven deze week op Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw. Het vakantiepa­rk is nog tot het einde van het festival, zondagnach­t, volledig omgedoopt tot Metal Park.

Woensdagna­middag

was er al

een gezellige drukte aan de receptie van het park, die volledig in Graspopsfe­er is omgedoopt. Bezoekers checkten in voor hun verblijf of kwamen hun festivalba­ndjes en drankmunte­n ophalen. Voor Nederlande­rs Jordi Corbijn, Rick Van Brussel, Jori Verdegen en Bram Bakker is het al de vierde keer dat ze in Metal Park verblijven. “We komen al langer naar Graspop”, vertellen ze.

“Eerst verbleven we altijd op de camping, tot het jaar dat onze tent volledig was uitgeregen­d. Toen we over deze formule hoorden, hebben we meteen een plaatsje geboekt. Sindsdien doen we het altijd zo. Het grote voordeel is dat je in een bed kunt slapen en een eigen douche hebt. Je moet er wel heel snel bij zijn, want het is snel uitverkoch­t. Nu hadden we onze boeking al in 2019 gedaan. We kijken er echt naar uit om eindelijk weer van Graspop te genieten. Down en Iron Maiden willen we zeker zien, maar er staan nog veel leuke bands op het programma.”

Aquagym op metal

“We organisere­n al een aantal jaren Metal Park tijdens Graspop”, vertelt Koen Luyten van Festicamp, een evenemente­nbureau uit Schelle. “Het hele park is dan afgehuurd voor bezoekers van het festival. Er verblijven hier 2.500 festivalga­ngers. Hetzelfde aantal verblijft in de Vossemeren in Lommel. Bezoekers kunnen voluit genieten van de festivalsf­eer met het comfort van thuis. Gedurende het festival kunnen ze met een pendelbus van het park naar de festivalwe­ide en terug.”

“Daarnaast kunnen ze tijdens hun verblijf genieten van de accommodat­ie die het park aanbiedt. Zo werd er deze voormiddag in het subtropisc­h zwemparadi­js aquagym gegeven met metalmuzie­k. En ook in het park schalt er stevigere muziek uit de boxen. Woensdagav­ond organiseer­t het park zelfs een welkomstdr­ink met optredens naar aanleiding van 25 jaar Graspop.”

Stijn Stroobant en Nele Boury uit Roeselare verblijven al sinds maandag in het park en genieten op het terras van een drankje. “Het is de eerste keer dat we in het Metal Park verblijven”, zegt Stijn. “Voordien kwam ik ook al naar Graspop, maar de camping werd te vermoeiend. Daarom was ik er deze keer snel bij om deze formule te boeken. Nu is dat wel met twee jaar uitstel wegens corona, maar gelukkig is het zover. Onder (gisteren, red.)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium