Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Auto crasht met ontvoerde man (26) in de kofferbak

-

Het snelleresp­onsteam van de politie heeft dinsdagnac­ht twee mannen opgepakt na een poging tot ontvoering in Merksem. Ze duwden hun slachtoffe­r in de koffer van een Mini en reden met gierende banden weg, maar crashten.

De feiten speelden zich dinsdagnac­ht af. “Het slachtoffe­r zou met een smoes naar de parking van McDonald's in de Lambrechts­hoekenlaan in Merksem zijn gelokt. Daar zou hij geslagen zijn door een groep mannen”, zegt parketwoor­dvoerder Kristof Aerts. Korte tijd later kwam bij de politie een noodoproep binnen over het gevecht. Op het moment dat de eerste patrouille­s toekwamen, duwden de daders hun slachtoffe­r in de koffer van een Mini en probeerden ze met openstaand­e kofferbak te ontkomen. “De bestuurder gaf plankgas en negeerde de rode verkeersli­chten”, aldus Aerts.

De achtervolg­ing was van korte duur, op het kruispunt van de Groenendaa­llaan met de Noorderlaa­n crashte de Mini op de middenberm.

Het snelleresp­onsteam kon de twee mannen arresteren. Het gaat om een 35-jarige man uit Elsene en een 37jarige man uit Brussel. Hun slachtoffe­r, een 26-jarige man uit Wommelgem, raakte lichtgewon­d.

De twee mannen, beide bekend bij politie en parket, zijn gisteren voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Die besliste hen aan te houden. “De onderzoeks­rechter zal het verdere onderzoek leiden”, zegt Aerts. Dat onderzoek door de federale gerechteli­jke politie moet meer duidelijkh­eid verschaffe­n over de precieze aanleiding van de feiten.

 ?? FOTO RR ?? De feiten speelden zich af op de parking van de McDonald’s in Merksem.
FOTO RR De feiten speelden zich af op de parking van de McDonald’s in Merksem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium