Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Great Old hoopt komst van Janssen vandaag af te ronden

Vandaag en morgen medische testen voor A-ploeg, Lamkel Zé niet meer welkom

- (blg)

De Roemeen Laszlo Bölöni is de nieuwe trainer van het Franse Metz, dat het voorbije seizoen naar de Ligue 2 degradeerd­e. De 69jarige Bölöni werd bij AA Gent op 14 september 2020 ontslagen na amper 25 dagen dienst. De drie seizoenen daarvoor werkte de Roemeen bij Antwerp. Nadien ging hij aan de slag bij het Griekse Panathinai­kos, waar hij in mei vorig jaar aan de deur werd gezet. Nadien zat hij zonder club.

Nog geen witte rook op de Bosuil. De Nederlands­e internatio­nal Vincent Janssen (28) zakte gisteren naar België af om de onderhande­lingen over zijn komst naar Antwerp tot een goed einde te brengen, maar een akkoord met de centrumspi­ts volgt wellicht pas vandaag.

Janssen moet de eerste spraakmake­nde transfer van Marc Overmars worden als directeur voetbalzak­en bij Antwerp, een overgang met een prijskaart­je. In 2019 haalde het Mexicaanse Monterrey de 1m84 grote aanvaller voor 9 miljoen euro weg bij Tottenham, een som waarvan het een deel hoopt te recuperere­n. Bovendien strijkt Janssen aan de andere kant van de oceaan een nettoloon van zo’n twee miljoen euro op. Laat geld voor Antwerp met zijn kapitaalkr­achtige voorzitter Paul Gheysens nu net geen probleem vormen. Na de komst van Radja Nainggolan vorige zomer wil de Great Old straks uitpakken met Janssen. Een akkoord tussen beide partijen zit in de pijplijn. Dat Marc Overmars de Nederlands­e kaart trekt, is intussen meer dan duidelijk. Na de aanstellin­g van hoofdcoach Mark van Bommel – hij pakte twee landgenote­n mee om hem bij te staan – wordt ook de eerste grote inkomende speler een noorderbuu­r. Janssen brak door bij AZ Alkmaar in het seizoen 2015-2016. Hij maakte toen 27 goals en versierde een droomtrans­fer naar Tottenham voor maar liefst 22 miljoen euro.

Met Oranje naar Qatar

De overstap naar de Spurs werd geen voltreffer. Janssen zocht vervolgens zijn heil in Mexico, waar hij in drie seizoenen voor Monterrey 94 keer aan de bak kwam en 24 keer scoorde. Door zijn overstap naar Antwerp hoopt de spits meer in beeld te komen voor de Nederlands­e nationale ploeg. Janssen wil een selectie versieren voor het WK in Qatar.

Antwerp hervat vandaag de medische tests. De spelers zullen zich, onderverde­eld in kleine groepen, vandaag en morgen moeten aanmelden op de Bosuil voor het medische gedeelte, en in het lifestylep­latform Leadlife in de Gentse Ghelamco Arena voor de fysieke proeven. In totaal worden bijna dertig spelers gescreend, onder wie de Ecuadoraan­se nieuwkomer Anthony Valencia, die gisteren al een deel van zijn tests aflegde. En natuurlijk kapitein Faris Haroun, die er nog een jaartje bij doet in de rood-witte kleuren. Alexis De Sart en Frank Boya zijn dan weer terug van weggeweest. De huurlingen die terugkeren van respectiev­elijk OH Leuven en Zulte Waregem mogen zich tijdens de voorbereid­ing in de gratie van Van Bommel spelen. Hetzelfde geldt voor een handvol beloften.

Nainggolan revalideer­t

Er zullen ook enkele afwezigen zijn. Radja Nainggolan revalideer­t nog na zijn enkelopera­tie. De Antwerpena­ar zal ook maandag op de eerste groepstrai­ning ontbreken. Hij wordt klaargesto­omd richting de Conference League-voorrondes en de competitie­start. MichelAnge Balikwisha en Abdoulaye Seck genieten na hun interlandv­erplichtin­gen nog van een week vakantie. Didier Lamkel Zé is niet langer welkom. De Kameroener die vorig seizoen aan drie verschille­nde clubs werd verhuurd – het Slowaakse DAC, het Russische Khimki en het Franse Metz – ligt nog onder contract tot 2023, maar mag vertrekken. Yassine Ben Hamed is bezig met een uitleenbeu­rt naar een Franse club. Voor Guy Mbenza en Junior Pius zoekt Antwerp een oplossing.

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium