Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wie me speelminut­en gunt, mag ook goals verwachten”

Pallieters strikken gewezen 1B-topschutte­r: nieuwe aanvalslei­der op het Lisp

- KURT GULDENTOPS

“Ik sprak in het verleden al met Lierse. Ik ben blij dat het deze keer wel tot een transfer is gekomen.”

Lierse heeft zijn offensieve versterkin­g voor volgend seizoen beet. De Pallieters bereikten gisteren een overeenkom­st met Leonardo Miramar Rocha. De 25-jarige Portugese aanvaller kan flink wat adelbrieve­n voorleggen in 1B en tekende op het Lisp een contract voor twee seizoenen.

Lierse kiest nu al enkele jaren voor een grotendeel­s Belgische kern, aangevuld met buitenland­se spelers met een meerwaarde. Deze keer mag die buitenland­se inbreng er echt wel zijn, nadat de Pallieters de overgang van Leonardo Miramar Rocha wereldkund­ig maakten. De statistiek­en in 1B van de 25-jarige aanvaller zijn indrukwekk­end. In 45 wedstrijde­n in de Proximus League vond de Portugees met Braziliaan­se roots liefst 26 keer de weg naar doel. In het seizoen 2018-2019 werd hij in het shirt van Lommel zelfs nog topschutte­r van 1B, met zestien goals. Rocha liet toen ronkende namen als Igor de Camargo, Thierry Henry, Dante Vanzeir en Nikola Storm achter zich. De spits wil straks in Lier opnieuw aanknopen met die successen na een mislukte passage in Eupen. Daar hielden blessures én weinig speelgeleg­enheid hem uiteindeli­jk van de grote doorbraak in de Jupiler Pro League. En dus komt Rocha ook wel een beetje met revanchege­voelens naar het Lisp afgezakt. “Eupen was niet de beste periode in mijn carrière”, reageert Rocha. “Ik blijf met een gevoel achter dat ik er geen eerlijke kans heb gekregen. Na mijn geslaagde uitleenbeu­rt aan RWDM wilde ik vertrekken, maar de club hield me aan mijn lopend contract. Om mij het voorbije seizoen haast niet te gebruiken. Dat is jammer, maar het is een goede leerschool geweest. Nu wil ik vooral aan de toekomst denken en opnieuw aan spelen toekomen.”

Goeie band met Van Imschoot

Die toekomst wordt dus Lierse. Met aan het roer Tom Van Imschoot, de coach die hem drie jaar geleden tot topschutte­r van 1B kneedde. “De contacten met Lierse dateren van vorige week. Ik had intussen wel wat andere aanbieding­en op zak in België en het buitenland, maar deze club zat meteen in mijn hart. Zeker nadat ik informatie bij Nils Schouterde­n en Scott Bitsindou had ingewonnen. Ze vertelden me alleen maar goede zaken over de club. De toffe sfeer in de groep, het familiale karakter, dat heb ik nodig om optimaal te presteren. En dan is er uiteraard ook nog Tom Van Imschoot. Ik had altijd een goede relatie met de coach. Hij weet hoe hij het maximale uit mij kan halen.”

Leonardo Rocha snakt na een jaar met weinig speelminut­en naar het gras en de bal. Maandag werkt hij zijn eerste training af. Het moet de start worden van een seizoen waarin hij opnieuw wil knallen en Lierse goals kan bezorgen. “Ik besef dat er doelpunten van mij worden verwacht, maar ik hou wel van die gezonde druk. Voor iedere club die me veel speelminut­en gunde, scoorde ik ook mijn goals. Ik zie geen reden waarom dat voor Lierse niet zou lukken. Ik sprak in het verleden al met de club. Blij dat het deze keer wel tot een transfer is gekomen.”

Morgen nog niet in actie

De nieuwe scherpschu­tter van Lierse komt zaterdag in de eerste oefenmatch tegen Zandhoven nog niet in actie. De komende dagen ligt zijn focus op zijn verhuis van Eupen naar de Lierse regio. “Al sta ik te popelen om eraan te beginnen. We hebben sinds kort een schat van een baby. Als mijn gezin de komende dagen volledig gesetteld geraakt, kan ik me weer op het voetbal focussen.”

Aanwinst Lierse K.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium