Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij nog eens te rijden in streek waar ik vandaan kom”

Lotte Kopecky is de publiekstr­ekker in dernycrite­rium van Boom

- KAREL LEMMENS

De Rupelstree­k verwelkomt Lotte Kopecky vanavond met open armen. Onze nationale kampioene is bezig aan een schitteren­d seizoen en heeft zich ontwikkeld tot een absolute toprenster. Wie haar nog eens aan het werk wil zien, krijgt daar vanavond op het dernycrite­rium in het centrum van Boom een uitstekend­e gelegenhei­d toe.

“Ik kijk ernaar uit om nog eens te kunnen rijden in de streek waar ik vandaan kom

(Kopecky woont nu met haar vriend Kieran De Fauw in het Oost-Vlaamse Assenede, red.)”,

zegt de winnares van onder meer de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche. “Langs de kant van het parcours gaan er heel wat mensen staan die ik nog ken vanuit de tijd dat ik er opgroeide. Er zijn niet veel kansen om nog eens in eigen streek te koersen en dus ben ik extra gemotiveer­d om me van mijn beste kant te laten zien. Bovendien komt het mij nog goed uit ook. Na de Ronde van Burgos en de driedaagse Londen Ride heb ik vooral getraind met het oog op Giro en Tour, die later op mijn programma staan. Dan is het mooi meegenomen om via die dernykoers wat competitie­kilometers in de benen te krijgen. Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen ze dat.”

BK tijdrijden

(lacht)

Volgende week wacht voor Kopecky het BK tijdrijden in Gavery. Ze wil er haar titel graag

verlengen.

“Twee jaar geleden won ik met een minuut voorsprong, maar vorig jaar had ik toch maar een vijftienta­l seconden overschot. Bovendien hebben meisjes als Julie Van de Velde, Shari Bossuyt en Julie De Wilde flinke vorderinge­n gemaakt. Op dat pittige parcours, met wat stroken vals plat, zal het dus geen makkie worden. Ik zal vooraf goed moeten uitdoktere­n hoe ik die race ga aanpakken, de indeling zal cruciaal zijn. En daarna volgt natuurlijk ook nog het BK op de weg. Ik zal er alleen voorstaan, maar dat schrikt me niet af. Wie verwacht dat ik alle gaten zal dichtrijde­n, graaft zijn eigen graf. Dat ben ik niet van plan. Al wil ik voor alle duidelijkh­eid die trui uiteraard wel graag behouden. Nu goed, dat zijn zorgen voor later. Eerst vanavond proberen te genieten van

die dernykoers in Boom.”

Naast Kopecky staan vanavond ook onder meer Thalita De Jong, Marthe Truyen, Julie Brouwers, Kelly Druyts, Feebe Joris, De Australisc­he Haylee Fuller, de Italiaanse Tortolina en de Nederlands­e Minke Bakker aan de start in Boom. De voorstelli­ng van de rensters en hun gangmaker is om 18.45 uur. Het criterium zelf bestaat uit drie reeksen met onder meer een afvalling.

i

 ?? FOTO BELGA ?? Lotte Kopecky koerst vanavond nog eens voor eigen volk. “Het is mooi meegenomen om nog wat competitie­kilometers in de benen te krijgen. Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen ze dat.”
FOTO BELGA Lotte Kopecky koerst vanavond nog eens voor eigen volk. “Het is mooi meegenomen om nog wat competitie­kilometers in de benen te krijgen. Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen ze dat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium