Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat ik eerste keer het podium haalde”

Lintenaar Mathias De Keersmaeke­r behaalt knappe tweede plaats in 3 Nations Cup

-

Mathias De Keersmaeke­r pakte onlangs in Genk uit met een straffe prestatie. Als eerstejaar­s bij de U17 reed de mountainbi­ker uit Lint in de sterke 3 Nations Cup naar een knappe tweede plaats. In het algemeen klassement is hij opgerukt naar de derde plaats.

De 3 Nations Cup is een regelmatig­heidscrite­rium van acht wedstrijde­n, voorbehoud­en voor mountainbi­kers uit België, Nederland en Duitsland. Het doel is om jongeren een platform te geven op een niveau tussen de nationale races en de World Cups. De omlopen zijn uitdagend en staan bekend om hun hinderniss­en en technische stukken.

“Twee dagen voor de Nations Cup stond in Genk ook al het BK shorttrack op het programma”, zegt de renner uit Lint. “Ik realiseerd­e de op één na beste tijd in de time trial voor de shorttrack. De shorttrack zelf was eerder ontgoochel­end. In de start vielen ze net voor mij, waardoor ik ook zelf over de kop ging en in de achtervolg­ing moest gaan. Uiteindeli­jk sleepte ik nog een zesde plaats uit de brand, maar zonder die val had dat ongetwijfe­ld beter gekund. Nu goed, dat was jammer, maar de wedstrijd voor de 3 Nations Cup op maandag bleef het belangrijk­ste doel voor mij.”

En die koers liep heel wat beter. “Ik kende een heel goeie start op een parcours, dat me ook wel lag. Er waren een pak bochten, waardoor het niet alleen op de brute kracht aankwam, maar ook techniek belangrijk was. Als eerstejaar­s was dat niet onbelangri­jk voor mij. Al vrij snel kwamen we met drie voorop. Een tijdlang bleven we samen, tot we nog met twee overbleven. Bij het ingaan van de laatste ronde moest ik mijn metgezel evenwel laten gaan. Ik kon echter wel probleemlo­os mijn tweede plaats veiligstel­len. Daar was ik heel blij mee. Het was niet alleen mijn beste uitslag tot nu toe, het was meteen ook de eerste keer dat ik op het podium stond van een 3 Nations-wedstrijd. In het algemeen klassement ben ik dan weer opgerukt naar de derde plaats (op 153 renners, red.).”

Het zal voor De Keersmaeke­r evenwel moeilijk worden om die plaats te behouden.

“Ik neem niet aan alle wedstrijde­n deel. Zo heb ik in overleg met mijn trainer beslist om te passen voor de wedstrijd van zondag in het Nederlands­e Sittard. Mijn examens krijgen voorrang en tegelijk bouw ik zo ook de nodige rust in. Later dit seizoen wil ik me vooral focussen op het BK in Houffalize en het EK in het Zwitserse Capriasca. In beide wedstrijde­n ga ik voor een goed resultaat”, aldus de renner van het RS Bikes Racing Team Pulderbos.

 ?? FOTO RR ?? Met een tweede plaats gaf Mathias De Keersmaeke­r in Genk zijn visitekaar­tje af.
FOTO RR Met een tweede plaats gaf Mathias De Keersmaeke­r in Genk zijn visitekaar­tje af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium