Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Flik schrijft tweede boek rond wijkagent

Auteur Stefano Rizzo komt met Johnny 2.0

- (ella)

Politie-inspecteur Stefan De Cauwer van politiezon­e Voorkempen, alias Stefano Rizzo, heeft een vervolg klaar op

In neemt hij de lezer opnieuw mee in het leven van wijkagent Johnny Wroetmans. flik tegen me.

Ze zei Johnny 2.0

“In zijn er twee verhaallij­nen met elkaar verweven. Enerzijds is er de wijkagent Johnny Wroetmans, een prutser die van geen hout pijlen weet te maken. En die steeds dieper verstrikt raakt in het privéleven van commissari­s V.. Die ziet in de inspecteur de zoon die hij nooit had”, licht Rizzo het boek toe. “Anderzijds is er de onthaalbed­iende op het politiecom­missariaat die een tragische dood sterft. Johnny komt dicht bij het onderzoek omdat zijn beste vriend de advocaat is die met de zaak is gelast.”

Het zijn zware thema’s, maar Rizzo maakt ze verteerbaa­r door er humor in te verwerken. Dat was ook zo met zijn debuutroma­n die hij zelf omschrijft als een gniffelboe­k door de licht erotische toets van het werk. Het heeft nochtans niet veel gescheeld of het boek was er niet gekomen. “Terwijl ik een grappig boek aan het schrijven was, was het contrast met de realiteit soms groot.

Toen in januari collega’s betrokken raakten bij een dodelijk schietinci­dent op de Mallebaan in Brecht, twijfelde ik om ermee door te gaan. De manier waarop ze werden aangepakt, maakte veel indruk op me”, bekent hij. Maar hij is toch blijven schrijven.

is er eigenlijk gekomen op algemene aanvraag. Ik was bezig met een ander boek, dat zich afspeelde in het golfmilieu. Collega’s en vrienden die

hadden gelezen, bleven vragen wanneer er een vervolg kwam”, bekent Rizzo. “Ik heb het golfverhaa­l omgegooid en geënt op het politielev­en. De karakters heb ik behouden, maar heb ze een andere functie gegeven in een ander kader. Een echt scenario heb ik niet op voorhand uitgeschre­ven.”

Jan Bosschaert tekende de cover, die trouwens doorloopt over de hele kaft. Het boek is ook opgedragen aan de ouders van zijn beste jeugdvrien­d die overleden is. Het boek kost 15,95 euro.

i“Johnny 2.0 zei flik tegen me

www.stefanoriz­zo.be

Ze

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Stefano Rizzo heeft een tweede tragikomed­ie klaar met nieuwe avonturen voor wijkagent Johnny Wroetmans.
FOTO KOEN FASSEUR Stefano Rizzo heeft een tweede tragikomed­ie klaar met nieuwe avonturen voor wijkagent Johnny Wroetmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium