Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is onkies om te lekken, maar de fouten zijn glashelder”

Bart De Wever reageert na kritiek op werkwijze stedelijke bouwbeheer­der

-

Donderdag lekte uit dat de stedelijke bouwbeheer­der AG Vespa de werf van de ingestorte school op Nieuw Zuid niet goed opvolgde. Op het herdenking­smoment van de stad reageerde Bart De Wever (N-VA) op het nieuws.

Meteen na zijn aankomst stapte burgemeest­er Bart De Wever naar de aanwezige nabestaand­en. Na een korte begroeting richtte hij zich tot de verzamelde menigte en somde hij de namen van de slachtoffe­rs op. “Een zwarte dag voor de stad en een ongeneesli­jk litteken in het hart van de nabestaand­en”, zei hij. De Wever legde een krans neer bij de herdenking­ssteen De geëmotione­erde partijvoor­zitter van N-VA pareerde vervolgens vragen over het uitgelekte nieuws van donderdag. “Het is onkies om dit te lekken en vervolgens voorbarige conclusies te trekken. Maar het is glashelder dat er fouten zijn gemaakt.”

“Een schadeverg­oeding moet volgen, maar we wachten de definitiev­e uitspraak af. De hoofdaanne­mer wordt aangeduid als enige schuldige, maar dat moet nog bevestigd worden. De verantwoor­delijke is pas gekend als de rechtbank daarover oordeelt.”

“We staan klaar”

En dat kan nog even duren, tot grote frustratie van de nabestaand­en. De burgemeest­er wil zich dan ook beschikbaa­r stellen voor de familieled­en, zo blijkt uit gesprekken die De Wever met hen had. “Als de stad iets kan betekenen voor jullie, staan we altijd klaar. Ik zal de magistraat nog eens beleefd vragen om de zaak zo snel mogelijk voor te leiden. Het moet ongelofeli­jk frustreren­d zijn om de uitspraak af te wachten.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Sónia Rosário, schoonzus van het Portugese slachtoffe­r Antonio, doet haar beklag bij burgemeest­er De Wever.
FOTO VICTORIANO MORENO Sónia Rosário, schoonzus van het Portugese slachtoffe­r Antonio, doet haar beklag bij burgemeest­er De Wever.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium