Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Er komt een nieuw district bovenop de overkapte Ring

-

“Het zal decennia duren voor Ringstad klaar is, maar tegen dan zal het nieuwe stadsdeel het Antwerpen van binnen en van buiten de Ring met elkaar verbinden”, zegt stadsbouwm­eester Christian Rapp. Samen met bevoegd schepen Annick De Ridder (N-VA) stelde hij vrijdag de weg naar die Ringstad voor.

Kort samengevat komt het erop neer dat er op de overkapte Ring een volledig nieuw district komt. Dat district wordt een combinatie van wonen, werken en recreatie langs de zeven Ringparken die de komende jaren verrijzen. “Ringstad is een werk van lange adem en zal geleidelij­k ontstaan”, zegt Christian Rapp. “In 2027 hopen we in de Groenendaa­llaan al te beginnen op het moment dat de overkappin­g wordt gelegd. Op andere plekken, zoals ter hoogte van de Dam en het Zuid, zal het langer duren voor er sprake is van een nieuw stadsdeel.”

Wat vrijdag in boekvorm is voorgestel­d is dan ook geen concreet plan van hoe de stad op de Ring er gaat uitzien. Het is een eerste stedenbouw­kundige blauwdruk die als basis dient om later te beginnen met bouwen.

“Niet meer met rug naar Ring”

“We gaan niet vertellen wat er komt en waar precies. Ook niet hoe hoog de gebouwen zullen zijn. Daar zijn we nog lang niet aan toe. Met deze visie als uitgangspu­nt zullen er nog vele momenten komen om op de verschille­nde delen van de Ring plannen te ontwikkele­n”, zegt Annick De Ridder.

De schepen vergelijkt de Ring met de Schelde. “Lange tijd waren dat twee grenzen waar de Antwerpena­ar

Christian Rapp,

Stadsbouwm­eester Antwerpen

“Ringstad is een werk van lange adem en zal geleidelij­k ontstaan. In 2027 hopen we aan de Groenendaa­llaan al te beginnen.”

met zijn rug naartoe leefde. De Scheldekaa­ien zijn ondertusse­n van een enorme parkeerpla­ats aan het veranderen in een plek waar elke stedeling graag komt. Dat is wat er ook met de Ring gaat gebeuren.”

 ?? ??
 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ??
FOTO VICTORIANO MORENO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium