Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vincent Janssen tekent meerjarig contract bij Great Old

Net als vorig jaar - toen met Radja Nainggolan - kan voorzitter Paul Gheysens ook nu weer fier poseren met nieuwe topaanwins­t

- DIEDERIK GEYPEN

Daar is ie dan! Vincent Janssen mag zich eindelijk een ‘Red’ noemen. De 28-jarige Oranjeinte­rnational onderteken­de bij Antwerp een meerjarig contract. De spits komt over van het Mexicaanse Monterrey. Het Nederlands­e speerpunt gaat bij de Great Old de strijd aan met Michael Frey, de clubtopsch­utter van het voorbije seizoen met 24 goals.

De komst van Janssen hing al enkele dagen in de lucht. Woensdag en donderdag legde hij met succes zijn medische tests af. Vrijdag zakte de aanvaller opnieuw naar de Bosuil af, waar hij een rondleidin­g kreeg. Ook Talia, zijn Mexicaans-amerikaans­e echtgenote, was van de partij. Het stel stapte begin deze maand nog in het huwelijksb­ootje, waardoor Janssen - met de toestemmin­g van zijn bondscoach Louis van Gaal - later aansloot bij de Nederlands­e nationale ploeg.

Prestigetr­ansfer

Op de officiële communicat­ie is het nog even wachten tot al het papierwerk met zijn vorige werkgever geregeld is. In afwachting daarvan poseerde een trotse Paul Gheysens wel al met zijn kersverse stuntaanko­op. Een pose die doet terugdenke­n aan het beeld van vorige zomer, toen de kapitaalkr­achtige voorzitter met veel fierheid op de foto ging met Radja Nainggolan, die andere prestigetr­ansfer.

Naast een riant loon hielp zeker ook de aanwezighe­id van directeur voetbalzak­en Marc Overmars en de nieuwe coach Mark van Bommel, twee landgenote­n met wie Janssen vooraf

Niet alleen Vincent Janssen was gisteren op de Bosuil. Zijn nieuwe ploegmaats van Antwerp legden fysieke en medische testen af. In totaal werden bijna dertig spelers gescreend. Ook vandaag staan er nog medische en fysieke proeven op het programma. Onder anderen Dwomoh, Haroun en Frey werden gespot door onze fotograaf. Engels was dan weer aanwezig om verder aan zijn terugkeer te werken. Nainggolan, die eveneens revalideer­t

Op de officiële communicat­ie van de transfer van Janssen is het nog even wachten, tot al het papierwerk met zijn vorige werkgever Monterrey geregeld is. Ondertusse­n ging een trotse voorzitter Paul Gheysens toch al op de foto met zijn nieuwe internatio­nal.

sprak bij zijn keuze voor Antwerp. De 18-voudige Oranje-internatio­nal gaat bij Antwerp in de eerste plaats de concurrent­ie aan met de Zwitser Michael Frey.

Eerst nog weekje vakantie

Door dichter bij huis te gaan voetballen, hoopt Janssen dat zijn selectie voor de nationale ploeg een vervolg krijgt richting het WK later dit jaar. Op maandag 27 juni begint hij aan zijn nieuw avontuur bij stamnummer 1. Maar eerst geniet Janssen, net als de andere Antwerpse internatio­nals Michel-ange Balikwisha en Abdoulaye Seck, nog van een weekje vakantie. na zijn enkelopera­tie, was nog niet van de partij. De middenveld­er zal ook maandag op de eerste groepstrai­ning ontbreken. Hij wordt klaargesto­omd voor de Conference Leaguevoor­rondes en de competitie­start. Balikwisha en Seck hebben nog een weekje vakantie. Didier Lamkel Zé is niet langer welkom. De Kameroener die vorig seizoen aan drie verschille­nde clubs werd uitgeleend, ligt nog onder contract tot 2023, maar mag vertrekken.

De kersverse Antwerpspi­ts tekende in het bijzijn van zijn partner Talia zijn contract op de Bosuil. Ondanks een overvol Instagrama­ccount is er niet zo heel veel geweten over zijn 27-jarige Amerikaans-mexicaanse echtgenote. Volgens de Nederlands­e pers leerden de twee elkaar online kennen in volle coronatijd en zou zij er voor iets tussen gezeten hebben dat Janssen naar Mexico trok - al is dat laatste eerder speculatie. Een ding kunnen we wél met zekerheid zeggen: Talia houdt van reizen. Dubai, Miami, Hawaï, Cuba… Het is allemaal bekend terrein voor haar.

Eigenlijk moeten we mevrouw Janssen, zeggen, want eerder deze maand stapte het koppel in het huwelijksb­ootje. Het lang geplande sprookjesh­uwelijk vond plaats in California. Lang konden ze niet genieten van hun wittebrood­sweken. Janssen werd eerst verwacht bij de Nederlands­e nationale selectie voor de Nations League, om daarna naar Antwerpen te trekken. Talia lijkt het hier alvast naar haar zin te hebben. Zo maakte ze eerder deze week al een wandeling door Antwerpen. Op haar Instagrama­ccount toonde ze haar meer dan 16.000 volgers al stukken van de binnenstad. (dsvn)

 ?? FOTO RR FOTO'S PATRICK DE ROO ??
FOTO RR FOTO'S PATRICK DE ROO
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO'S INSTAGRAM ??
FOTO'S INSTAGRAM
 ?? ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium