Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Abdij als uniek decor

-

Casa Blanca Concerts vindt plaats tussen 23 juni en 3 juli, gespreid over negen avonden, evenals enkele namiddagsh­ows voor de hele familie met onder meer K3, Samson & Marie en #Likeme. Op de affiche staan onder meer gevestigde waarden uit de Vlaamse muziek als Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Regi Live, Ozark Henry, maar ook buitenland­se iconen als The Beach Boys en Status Quo. Evenals jonger talent als Metejoor, Cleymans & Van Geel, Trixie Whitley en Suzan & Freek.

Zij treden op tegen het unieke decor van de Sintbernar­dusabdij. De voormalige cisterciën­zerabdij, gesticht in 1243, werd na decennia van verval inmiddels deels gerestaure­erd. Vooral als ’s avonds op het festival de spots aanfloepen en het statige monument in een zee van licht baadt, is de sfeer niet te evenaren.

Zowel met de trein als de bus is het festival vlot bereikbaar. Het treinstati­on ligt op 10 minuten wandelen en ook een bushalte is dichtbij. Op vrijdag en zaterdag is er na middernach­t een betalende shuttledie­nst die halt houdt aan alle treinstati­ons tussen Hemiksem en Antwerpen.

Meer info en tickets op www.casablanca­concerts.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium