Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wielrennen

-

Tom Van Damme is voor vier jaar herkozen als voorzitter van Belgian Cycling. Dat gebeurde in de algemene statutaire vergaderin­g van de sportfeder­atie in Tubeke. De 60jarige Oost-vlaamse sportbestu­urder staat sinds 2010 aan het hoofd van de bond.

Vandaag zaterdag gaat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest het WK van start. Vijf Belgen, drie bij de vrouwen en twee bij de mannen, komen in actie. Valentine Dumont neemt deel aan de 100 meter, 200 meter en 400 meter vrije slag. Florine Gaspard aan de 50 meter en 100 meter schoolslag. Op de 50 meter krijgt ze gezelschap van Fleur Vermeiren. Louis Croenen duikt het bad in op de 100 meter en 200 meter vlindersla­g. Logan Vanhuys komt in actie op de 10 kilometer openwaterz­wemmen.

Aan de vorige editie van het WK, in 2019 in het Zuid-koreaanse Gwangju, namen nog elf Belgische zwemmers en twee aflossings­ploegen deel. De intussen gestopte Fanny Lecluyse zette er voor ons land het beste resultaat neer met een zevende stek in de finale van de 200 meter school.

Dumont, Vermeiren, Croenen en Vanhuys waren toen ook al van de partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium