Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn spelers staan veel scherper dan twaalf maanden geleden”

Coach Frank Dirix heeft vertrouwen in goed seizoen van Zandhoven

-

1B-club Lierse Kempenzone­n komt zaterdagav­ond zijn oefencampa­gne op gang trappen op het veld van tweedeprov­incialer Zandhoven. Voor trainer Frank Dirix (48) wordt dat meteen een eerste kennismaki­ng met zijn nieuwe spelersker­n.

“Het nieuwe voetbalsei­zoen mag dan nog in zijn kinderscho­enen staan, toch zie ik nu al grote verschille­n”, zegt Dirix, die aan zijn vijfde seizoen begint bij Zandhoven. “Iedereen staat veel scherper dan twaalf maanden geleden en ik ervaar ook een grotere honger. Met slechts een handvol spelers die de club verlieten en veertien nieuwkomer­s is de kern bovendien versterkt in de breedte. Ik ga dus sowieso veel meer wisselmoge­lijkheden hebben.”

De wedstrijd vanavond tegen Lierse Kempenzone­n wordt door Dirix, die ook zijn trainersst­af danig veranderd zag, zonder enige vorm van druk aangevat. “Dit is gewoon een nieuwe stap in de voorbereid­ing op de competitie. Nadat de spelers al een loopschema meekregen, hadden we deze week dinsdag en donderdag een veldtraini­ng om het balgevoel aan te scherpen. Na zaterdag gaat de riem er weer even af. De voorspelde hitte zal sowieso zijn impact hebben. Al zijn de zon en het feit dat er geen andere matchen op de agenda staan ideaal om een massa toeschouwe­rs te zien afkomen.”

Qua ambities voor komende seizoen houdt de trainer de boot nog even af. “Vorig jaar wisselden we periodes van twaalf op twaalf en tien op twaalf af met een vier op twaalf en twee op twaalf. Er zat nooit een constante in onze resultaten en vormcurve. Die onstabilit­eit wil ik dit seizoen niet meer zien. Het wordt essentieel om op een hoog niveau te trainen met een goede fysieke paraatheid. Gezien het feit dat we in een totaal andere reeks zitten met ook een totaal ander voetbal, zullen we dan wel zien waar het schip strandt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium