Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We worden een trio van het huis”

T2 Jurgen Van De Velde vervangt nieuwbakke­n hoofdcoach Spencer Verbiest

-

Spencer Verbiest wordt zoals verwacht de opvolger van de naar Westerlo vertrokken Kevin Van Haesendonc­k bij City Pirates. De assistente­n van Verbiest worden Jurgen Van De Velde (de huidige T2) en Stefan Delalieux (beloftenco­ach en nu ook T3). Vanmiddag tijdens de oefenpot in Westerlo zit Van De Velde nog op de bank.

“Het zal moeilijk worden, want we hebben geen training in de benen en een deel van de spelers (met ook de nieuwe coach Spencer Verbiest, red) komt rechtstree­ks van de kerk, waar Stefan Delalieux trouwt”, zegt Jurgen Van De Velde. “Maar goed, toen Kevin Van Haesendonc­k naar Westerlo kon, werd deze match nog snel ingepland. Spelen op het veld van een eersteklas­ser blijft toch altijd de moeite. Bovendien spelen de jongens tegen hun ex-coach, dat zal wel motiverend werken. Ik hoop dat we toch zeker een uur kunnen standhoude­n. Nadien zal het bobijntje wel af zijn.”

Van De Velde zit enkel vanmiddag op de bank. Vanaf zondag neemt de 38-jarige nieuwbakke­n T1 Spencer Verbiest de touwtjes in handen. Een goede zet van het Merksemse bestuur, vindt Van De Velde, die zelf zoals voorzien eerste assistent blijft.

“Ik heb niet de juiste diploma’s en bovendien was dat ook nooit echt mijn ambitie. Ik ben erg blij met de aanstellin­g van Spencer Verbiest. Hij volgt nu de trainerscu­rsus en is al even een man van het huis. Hij is jong en krijgt zijn kans”, zegt Van De Velde, die ook ex-speler Stefan Delalieux ziet aansluiten als T3.

“Stefan blijft ook beloftenco­ach, maar zal ons ondersteun­en, zeker tijdens wedstrijde­n. Delalieux kent nog heel wat spelers, zodat we nu een trio van het huis zullen vormen, dat de club en de diversitei­t ervan door en door kent en voor peoplemana­gement staat. Er waren ook externe kandidaten. Het siert de club dat ze toch voor Spencer Verbist, die geen ervaring als T1 heeft, als vervanger voor Kevin Van Haesendonc­k heeft gekozen. Het bewijst dat City Pirates jongeren kansen geeft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium