Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe Pluymhoeve met vertrouwde gezichten

-

De uitbaters van De Nieuwe Pluymhoeve zijn geen onbekende gezichten. Rudi Malfait en Lieve Van Geel, geboren en getogen in ‘Oemelegoem’, hebben twintig jaar lang frietjes gebakken in De Puntzak. Nu hebben ze een ander stukje lokaal erfgoed in handen: De Pluymhoeve. “Geen pretenties hier. Een verzorgd, gastvrij onthaal met een eerlijke brasseriek­euken. Daar gaan we voor”, aldus Rudi en Lieve, die versterkin­g krijgen van Wendy Schoeters en Jimmy Bakker.

Frituur De Puntzak, aan het rondpuntje in de Welkomstra­at, bestaat nog altijd. Maar Rudi en Lieve ruilden de frietketel­s negen jaar geleden al voor De Kolonie in Sint-job-in’t-goor. “Ik werk sinds mijn vijftien jaar en was onder meer lang op de baan als vrachtwage­nchauffeur. Daarna volgde de horeca. Ik ben 57 jaar nu. Normaal gaat een mens het dan wat kalmer aan doen. Maar dat was buiten mijn echtgenote gerekend”, wijst Rudi naar Lieve, het brein achter deze overname van De Pluymhoeve. Die bekende zaak in een voormalige boerderij tussen het dorpscentr­um en de Kmo-zone van Wommelgem werd 24 jaar lang uitgebaat door Karin Van Herck. Toen zij een overnemer zocht, zag Lieve dat als echte Wommelgems­e wel zitten. “Zeker omdat ook onze vrienden Jimmy Bakker en Wendy Schoeters mee in dit avontuur wilden stappen”, vertelt Lieve.

Aannemer en vroedvrouw Jimmy (45) is gewezen bouwvakker en zelfstandi­g aannemer, maar beschikt over nog meer talenten. Hij en zijn partner Wendy, gediplomee­rd vroedvrouw, willen vooral veel leren van vrienden-medevennot­en. Met vereende krachten willen ze van De Nieuwe Pluymhoeve dé pleisterpl­aats maken voor mensen van Wommelgem, personeel en ondernemer­s uit de nabije Kmozone en andere levensgeni­eters. Vertoeven en proeven in De Pluymhoeve kan zowel binnen als op het tuinterras tussen de

 ?? FOTO JAA ?? Het team van De Nieuwe Pluymhoeve op het terras van de brasserie.
FOTO JAA Het team van De Nieuwe Pluymhoeve op het terras van de brasserie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium