Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Game of spin-offs

- WOUT DESMYTERE JEF VAN HOOFSTAT

de eerste spin-off van Game of Thrones verschijnt deze zomer op HBO. House of the Dragon speelt zich tweehonder­d jaar vóór de gebeurteni­ssen uit de originele serie af en focust op de voorouders van Daenerys Targaryen, een van de populairst­e personages uit de serie.

deze serie speelt zich duizend jaar voor de gebeurteni­ssen uit Game of Thrones af en draait rond prinses Nymeria, die in de serie slechts een paar keer vermeld wordt. Een cast is er nog niet, maar er zouden al enkele eerste scenario’s klaarligge­n. eerst zou deze serie

schrijver van de boeken waarop de serie gebaseerd is. Al maakt dat niet zoveel verschil, want de scenariste­n haalden Martin jaren geleden al in. Tijdens het maken van laatste drie seizoenen konden ze zich alleen baseren op de ruwe ideeën die de schrijver had voor

Nine Voyages gaan heten, maar bij HBO wilde men blijkbaar geen twee reeksen met cijfers in de titel. De serie volgt de avonturen van zeevaarder Corlys ‘The Sea Snake’ Velaryon, een personage dat voor het eerst te zien zal zijn in House of the Dragon. Een spin-off van een spin-off, dus. Kan iedereen nog volgen?

voor deze reeks kunnen de makers teruggrijp­en naar de gelijknami­ge boeken van George R.R. Martin. Ze spelen zich negentig jaar voor Game of Thrones af en draaien rond de avonturen van een ridder en zijn schildknaa­p.

animatiese­rie die zich afspeelt in Yi Ti. Dat is een fictieve natie die wel een paar keer vermeld werd in Game of Thrones, maar nog nooit werd bezocht.

zijn laatste twee boeken. Elf jaar later zijn die trouwens nog altijd niet verschenen, tot grote ergernis van de fans. Hopelijk voor hen is het minder lang wachten op de nieuwe serie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium