Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Een grap? Dronken? Kwade intenties?”

- (evdg)

In november knalde in Brecht een 33-jarige man tegen een boom en raakte zwaargewon­d. Uit onderzoek bleek dat onbekenden even voordien voorwerpen, zoals een fiets, op de weg hadden gelegd.

Het ongeluk vond plaats in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november 2021, omstreeks 2.25u, in de Kloosterst­raat in Brecht. De 33-jarige Guy is op weg naar huis na een etentje met vrienden en rijdt nietsvermo­edend de baan op. Op een onverlicht stuk weg tussen de velden – dat Guy dagelijks doet en door en door kent, ziet hij een fiets op de weg liggen. Hij probeert die te ontwijken, om vervolgens over iets anders te rijden. Nadien verliest hij de controle over het stuur en knalt tegen een boom. Twee ruggenwerv­els zijn gebarsten.

Tweede auto

Terwijl Guy versuft in zijn wagen zit, rijdt een tweede bestuurder over de fiets. De vrouw raakt niet gewond en kan Guy uit zijn auto helpen. Samen gaan ze nog op zoek naar een slachtoffe­r, in de overtuigin­g dat Guy een fietser heeft aangereden. Al snel blijkt dat Guy niemand heeft geraakt. De voorwerpen zijn met opzet op het wegdek gelegd, kort voor de botsing plaatsvond. Het gaat om een fiets, hekken en betonblokk­en waarin een hek normaal vastzit.

De politiezon­e Voorkempen heeft nog geen dader, of meerdere daders, kunnen aanduiden en zet de zaak daarom nog eens extra in de kijker. Niet alleen Guy, maar ook politieage­nt Nick Krols van het betrokken korps stelt zich veel vragen. “Iemand die dat doet, moet weten dat de kans heel groot is dat er iemand tegen rijdt”, zegt hij. “Wil dat dan zeggen dat iemand de fiets en de hekken daar met kwade intenties heeft gelegd? Of was het iemand die het in een dronken bui, bij wijze van grap heeft gedaan?”

Meer info?

De speurders zijn nu op zoek naar mensen die meer weten over dit feit en doen een oproep naar getuigen. Wie meer informatie heeft over de feiten, kan contact opnemen met de speurders via opsporinge­n@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30 300.

 ?? FOTO RR ?? Twee wagens botsten op de obstakels die op de baan lagen.
FOTO RR Twee wagens botsten op de obstakels die op de baan lagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium