Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Mazzu-time begint hier en nu

Angulo en Abdulrazak tekenen eerstdaags

- MiLAn AuGustijns

Het zal toch allemaal een beetje als een eerste schooldag aanvoelen, vandaag op Neerpede. Spelers en staf van Anderlecht beginnen er aan het nieuwe seizoen en dus wordt het uitkijken naar de nieuwe wind die Felice Mazzu doet waaien. Bijna alle Kompanyget­rouwen zijn vertrokken. Ondertusse­n zijn de dossiers van transferta­rgets Nilson Angulo en Ishaq Abdulrazak bijna afgerond.

De spotlights zullen zonder twijfel op Felice Mazzu staan vandaag bij Anderlecht, terwijl de spelers in groepjes op Neerpede verzamelen voor hun fysieke tests in aanloop naar de eerste training van woensdag. Een nieuwe coach voor paars-wit betekent in dit geval niet alleen maar een nieuwe coach, maar ook een volledig vernieuwde staf. Alle luitenants van Vincent Kompany zijn vertrokken: Willem Weijs, Jelle ten Rouwelaar, Rodyse Munienge, Floribert Ngalula en consoorten.

Samba Diawara, die overkomt van Charleroi, wordt de nieuwe T2 bij Anderlecht en tekent in principe vandaag al present. Meer dan waarschijn­lijk neemt Mazzu ook volk mee van bij Union, zoals keeperstra­iner Laurent Deraedt, maar dat is nog niet helemaal rond. Het ligt allemaal gevoelig, zeker omdat Union nog altijd hoopt of zelfs rekent op een financiële compensati­e na de overgang van Mazzu.

De grote hoop van de Anderlecht-directie is dat de peoplemana­ger in Mazzu ervoor zorgt dat er uiteindeli­jk een steviger collectief staat dat scherp is vanaf de eerste minuut en op de afspraak op de grote momenten – want die laatste twee zaken waren lang niet altijd het geval onder Kompany.

Terwijl de spelers de afgelopen weken van hun vakantie genoten, zat CEO Peter Verbeke niet stil. Twee transferdo­ssiers zijn in een afrondende fase. De komst van de 18-jarige Ecuadoriaa­nse spits Nilson Angulo, die overkomt van LDU Quito in eigen land, is rond. De media in zijn thuisland spreken van een transferso­m van 2 miljoen euro. Angulo is in Brussel en is vandaag vermoedeli­jk aanwezig op Neerpede.

En dan is er nog Ishaq Abdulrazak, een 20-jarige Nigeriaans­e middenveld­er die voor het Zweedse Norrköping uitkomt. Ook hij komt naar Anderlecht, daar twijfelt niemand nog aan. Alleen moeten de berichten in de Zweedse pers dat er een akkoord is voor 4 miljoen euro wel genuanceer­d worden. Een deal is er nog niet.

Wat met Gomez?

Er niet meer bij vandaag: exhuurling­en Magallan, Kouamé en Zirkzee. Het is ook uitkijken naar de fysieke toestand waarin Sergio Gomez verkeert. Hij koos er uiteindeli­jk voor om zich niet te laten opereren voor zijn pubalgie. Of rust volstond voor de Spaanse flankverde­diger, zal snel blijken. Misschien zien we hem zaterdag al in actie, wanneer Anderlecht op Neerpede zijn eerste oefenwedst­rijd afwerkt tegen STVV. Op 16 juli wordt de voorbereid­ing afgesloten met een galawedstr­ijd tegen Lyon, maar eerst trekt paars-wit nog op stage naar het Nederlands­e Horst.

 ?? FOTO RSCA ANDERLECHT BELGA ??
FOTO RSCA ANDERLECHT BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium