Gazet van Antwerpen Metropool Stad

BASKETBAL Faus general manager van Telenet Giants Antwerp

- (vtvn) (b)

Telenet Giants Antwerp heeft zijn organogram aangepast. Eddy Faus (50) wordt de nieuwe general manager en Guy Muya, de voorbije drie jaar sportief manager, zal de functies van sportief manager en assistent-coach combineren. Faus tekende voor twee seizoenen met een optie op een derde jaar, Muya voor één seizoen met optie op een extra campagne.

Eddy Faus verlaat tweedeklas­ser Oxaco, waar hij de voorbije vijf jaar coach was en de ploeg in 2019 naar de titel leidde. Faus was eerder al actief bijTelenet Giants Antwerp actief, als assistent-coach van Paul Vervaeck en Roel Moors, bij Antwerp Giants Two en de jeugd. Als general manager staat hij met coach Ivica Skelin en sportief manager/assistent-coach Guy Muya in voor de sportieve leiding van de eerste ploeg. Hij wordt ook de verbinding­sman tussen de eerste ploeg en tweedeklas­ser Antwerp Giants Two.

Randy Oveneke kondigde twee weken geleden al aan dat hij de Giants na drie jaar verlaat als assistent. Luc Smout zal instaan voor de coaching van Antwerp Giants Two en van Wouter Nicolaes wordt afscheid genomen als general manager.

Met Jean-Marc Mwema, Roby Rogiers, Seppe D’Espallier, Thijs De Ridder en Quinten Smout ligt de Belgische kern voor volgend seizoen vast. Aan deze kern worden vijf buitenland­se spelers toegevoegd. De elfde en twaalfde plaats zijn voor talentvoll­e jongeren van tweedeklas­ser Giants Two.

Zizou Bergs (ATP 207) won de challenger in het Engelse Ilkley. Bergs, die als qualifier begon, versloeg Jack Sock (ATP 129), in 2017 en 2018 nog nummer acht van de wereld: 7-6, 2-6, 7-6. Als beloning ontvangt de Limburger een wildcard voor Wimbledon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium