Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Met Joren Segers won zeker de sterkste renner”

Senne De Meyer moet na sterke wedstrijd vrede nemen met tweede plaats

-

Een boeiende wedstrijd eindigde gisterenmi­ddag in ‘s Gravenweze­l op een spurt met vier. Daarin toonde Kempenaar Joren Segers zich de sterkste. Hij won met lengten voorsprong. Senne De Meyer werd tweede, terwijl Klaas Vanhoof en Thomas Verheyen plaatsen drie en vier voor hun rekening namen.

De wedstrijd kwam pas echt op gang op een tiental ronden van het einde toen het tweetal Verheyen-Vanhoof tot een minuut voorsprong nam. De wedstrijd leek gereden, maar het duo De Meyer-Segers wilde zich niet zomaar gewonnen geven en ging in de achtervolg­ing. Wat weinigen hadden verwacht, gebeurde toch nog: de twee achtervolg­ers haalden de koplopers op een drietal ronden van het einde bij. In de spurt liet de snelle Segers de anderen geen kans. Goed voor zijn eerste seizoensze­ge.

“Het duurde lang eer we vooraan konden aansluiten”, analyseerd­e Wuustwezel­naar Senne De Meyer zijn wedstrijd. ”Ik reed dan nog lek ook en had daarbij het geluk dat Segers op mij wachtte terwijl ik van fiets wisselde. Daardoor konden we alsnog de aansluitin­g maken. In de laatste ronden was het een beetje gokken. Mijn ploegmaat Thomas Verheyen probeerde er nog vanonder te muizen op een goeie kilometer van de streep. Ideaal voor mij eigenlijk.”

“Vanhoof kreeg het kloofje niet gedicht. Ik zette me in het wiel van Segers, maar die reed zo hard en is zo sterk in zo‘n lange sprint dat ik er niet meer over geraakte. De sterkste heeft zeker gewonnen. De conditie is goed en dat stelt me gerust in het vooruitzic­ht van het BK tijdrijden komende week in Gavere. Daar start ik met ambitie. Ik verwacht een toptienpla­ats, maar ik hoop op de top vijf. Vorig jaar was ik achtste en daar was ik niet helemaal tevreden mee. Gemakkelij­k wordt het echter niet om mijn doelstelli­ng te realiseren.”

De Decker: “Te gretig in begin”

Tijl De Decker werd in de spurt voor de vijfde plaats geklopt door Gerry Druyts, maar kon terugblikk­en op een mooie prestatie.

“Misschien koerste ik in het eerste deel van de wedstrijd iets te gretig met mijn demarrages”, aldus de Wommelgemn­aar. ”Ik zit echter midden in mijn examens en ik bruiste van energie, waardoor ik voluit wilde koersen.

Ik kreeg echter niet de (lacht) juiste renners mee om verder te kunnen uitlopen op het peloton. Toen we weer gegrepen werden, moest ik even recuperere­n en net dan reed een groepje weg. Samen met Druyts en Uytdewilli­gen heb ik nog geprobeerd in de achtervolg­ing te gaan op de vier koplopers, maar die waren al te ver uitgelopen. Ik hoop in de zomermaand­en toch mijn slag te slaan en mik vooral dan op het BK in augustus.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Senne De Meyer van Steeds Vooraan Kontich kon niet verhindere­n dat Joren Segers gisteren in ’s Gravenweze­l in een spurt met vier de overwinnin­g pakte.
FOTO KOEN FASSEUR Senne De Meyer van Steeds Vooraan Kontich kon niet verhindere­n dat Joren Segers gisteren in ’s Gravenweze­l in een spurt met vier de overwinnin­g pakte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium