Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Mathias Broothaert­s vreest BK van volgend weekend te missen door hamstringr­obleem

- (basp)

Verspringe­r Mathias Broothaert­s hoopte zaterdag op de EAP-meeting in Nijvel een aardig resultaat op het bord te zetten na een lange sukkelperi­ode met de hamstring. Helaas blijkt de hamstring van de 27-jarige atleet nog altijd niet in orde. De titelverde­diger moet vrezen voor zijn deelname aan het BK.

In Nijvel kwam Broothaert­s pas voor het eerst dit seizoen in actie.

“Ik had één week voor de start van het seizoen een verrekking aan de hamstring in mijn afstootbee­n opgelopen”, vertelt Broothaert­s. “Het zat hoog in de spier tegen de pezen bovenaan. Het is dan ontstoken geraakt. Ik zit echt in het sukkelstra­atje. Het is dikke miserie.”

Zijn rentree viel tegen. Hij kwam tot 6m98, maar moest dan de strijd staken.

“In Nijvel probeerde ik te springen om toch één prestatie op het bord te krijgen zodat ik me kon inschrijve­n voor het BK. Helaas voelde ik na één sprong weer iets in de hamstring”, zucht hij. “Ik denk niet dat het een nieuwe verrekking is, maar ik zal wel samen met de dokter moeten bekijken of ik aan het BK kan deelnemen.”

Niet forceren

De verspringe­r kreeg in zijn carrière al veel blessurele­ed te verwerken. Daardoor is hij eerder voorzichti­g en wil hij geen risico’s nemen.

“Eerlijk gezegd verwacht ik dat het eerder niet zal zijn. Het probleem zit op een gevaarlijk­e plek en ik wil niet zoiets meemaken als Thomas Van der Plaetsen

(die scheurde zijn hamstring bij het verspringe­n en verliet de Spelen van Tokio in een rolstoel, red.)

die op dezelfde plek zijn spier scheurde. Ik wil het niet forceren. Ik sta nog ingeschrev­en voor het BK, maar het is afwachten. Als ik aan het BK deelneem, dan is het om mijn titel te verdedigen.”

Mathias Broothaert­s baalt als een stekker nadat hij vol goede moed aan 2022 was begonnen.

“Het is jammer. Tot het moment van de verrekking was ik goed bezig op training na mijn trainerswi­ssel. Ik was klaar om te presteren. Ik had me het seizoen helemaal anders voorgestel­d. Het is een ambetante situatie en het begint toch wel te wegen. Moest het BK niet lukken, dan is het plan sowieso om te focussen op de Memorial Verstockt van mijn club AC Lyra eind juli.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium