Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Dit is zeker nog voor herhaling vatbaar”

ITF-toernooi TC De Pollepel

- (kugu)

Gauthier Onclin wint eerste editie van ITF-toernooi in Duffel van eigenares Eline Nagels

Geen twintigste ITF-zege voor smaakmaker Christophe­r Heyman (ATP 483) op TC De Pollepel in Duffel, maar wel winst voor een andere Belg in het 15.000 dollar-toernooi. Het 21-jarige Waalse talent Gauthier Onclin (ATP 509) klopte de Luxemburge­r Chris Rodesch (ATP 1370).

Onclin mag terugblikk­en op een prachtweek in Duffel, waar hij nauwelijks één set prijsgaf. Dat was in zijn halve finale tegen de Roemeen Cezar Cretu. Een match waarin hij in de beslissend­e set indrukwekk­end terug recht kroop en met 6-2 won. In de finale stuitte Onclin op de Luxemburge­r Chris Rodesch, de killer van Christophe­r Heyman in de kwartfinal­es. Maar andermaal haalde Onclin een hoog niveau en won met 6-4 en 6-3.

Ondanks de vervroegde uitschakel­ing van Christophe­r Heyman werd de eerste editie van het ITFtoernoo­i in Duffel best wel een voltreffer.

“De eindbalans is heel positief”, weet eigenares Eline Nagels. “Met Alfonso Gonzalez als driver hadden we uiteraard ook wel een klasbak in huis. Hij deed eerder al ervaring op in het organisere­n van ITF-toernooien in Odrimont. Hij mag de pluim op zijn hoed steken dat alles perfect is verlopen. En ja, uiteraard was de uitschakel­ing van Christophe­r Heyman in de kwartfinal­es een domper. Als je zo’n internatio­naal toernooi organiseer­t, hoop je altijd dat een smaakmaker van in de buurt het ver schopt.”

Dat kan over een kleine twee maanden, want van 14 tot 21 augustus staat eveneens op TC De Pollepel het IFT-toernooi voor vrouwen op de agenda. Met zeker van de partij de in Koningshoo­ikt wonende Vicky Van de Peer.

“Vicky reageerde enthousias­t en dat doet ons veel plezier. Het is altijd fijn om iemand van de heel dichte buurt op zo’n toernooi te hebben. We zullen haar warm ontvangen en ondersteun­en. Ze heeft er een sterk voorjaar opzitten in het internatio­nale circuit. Het zou super zijn als ze die lijn ook hier in Duffel door zou trekken. Het is alvast iets om heel erg naar uit te kijken”, weet Eline Nagels.

Kortom, internatio­naal proftennis wordt heel positief omarmd op TC De Pollepel en is voor herhaling vatbaar.

“Het is gewoon fijn om jonge Belgische talenten de kans te geven om dicht bij huis extra ervaring op te doen. Kijk naar Alexander Blockx, die een schitteren­de match speelde tegen halve finalist Cezar Cretu en uiteindeli­jk pas in drie sets sneuvelde na twee keer 7-6-verlies.”

 ?? GOYVAERTS FOTO TOM ?? Gauthier Onclin mocht in Duffel het zegegebaar maken.
GOYVAERTS FOTO TOM Gauthier Onclin mocht in Duffel het zegegebaar maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium