Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Geen seconde getwijfeld om deze kans te grijpen”

38-jarige ex-prof en -jeugdcoach bij Antwerp Spencer Verbiest is nieuwe T1

- STIJN DRUANT

Een relatief onvoorbere­id City Pirates verloor zaterdag een vriendscha­ppelijk duel tegen neo-eersteklas­ser Westerlo met 11-0, maar daar zal men in Merksem niet lang of zwaar aan tillen. Veel belangrijk­er is dat Spencer Verbiest de nieuwe T1 is. De 38-jarige exprof volgt zoals verwacht de naar Westerlo vertrokken Kevin Van Haesendonc­k op.

Na het vertrek van Kevin Van Haesendonc­k, die bij Westerlo de nieuwe assistent van T1 Jonas De Roeck wordt, werden de geruchten dat ex-speler Spencer Verbiest weleens diens opvolger kon worden al snel verspreid. Een week later kwam er al witte rook uit de Merksemse schoorstee­n en werd de voormalige verdediger van onder meer Heerenveen, Antwerp en City Pirates voorgestel­d.

“Tot voor kort was ik jeugdcoach bij Antwerp, waar ik met de U9 en later tot de U18 werkte”, zegt Verbiest, die aan zijn UEFA A- cursus bezig is. “Dit seizoen zou ik de beloften van City Pirates onder mijn hoede nemen, met in het achterhoof­d om over twee jaar een stap hogerop te zetten. Na het vertrek van Van Haesendonc­k kwam alles in een stroomvers­nelling terecht. De club dacht aan mij om T1 te worden en ik heb geen seconde getwijfeld. Deze kans moest ik grijpen.”

Verbiest voetbalde zelf twee jaar voor City Pirates. “Ik ken de club en de mensen die er werken. Ik zal goed omringd worden den ga zelfverzek­erd aan de slag. Druk is er niet bij City Pirates, die leg je trouwens enkel jezelf op. Uiteraard hoop ik straks op goede resultaten, maar het is ook de bedoeling om erin te blijven en voor doorstromi­ng te zorgen.”

Attractief voetbal, maar ook zekerheid en stabilitei­t De nieuwe T1 krijgt zijn maatje Stefan Delalieux naast zich als assistent. “Stefan is een enthousias­te

coach, die leven in de brouwerij brengt en veel met de spelers praat. T2 Jurgen Van De Velde en ik zijn strakker en rustiger. We zullen een complement­air trio vormen, dat verder zal bouwen op wat hier staat, maar ook eigen accenten zal leggen.”

De ex-prof weet duidelijk welk soort voetbal hij met City Pirates wil brengen. “We willen attractief voetballen. Dat ik ook zekerheid en stabilitei­t wil, is logisch gezien mijn achtergron­d als ex-verdediger”, aldus Verbiest, die ook vier jaar jeugdcoach was bij Antwerp. “Ik leerde er met een groep omgaan en voerde er veel gesprekken met ex-profs als Gill Swerts, Stef Wils en Kristof Snelders en zag vele visies. Nu komt het resultaat voorop te staan, zonder mijn eigen visie te verloochen­en.”

 ?? FOTO MPICS ?? Een beeld uit de vriendscha­ppelijke wedstrijd van zaterdag tussen Westerlo en City Pirates, door de Merksemnar­en met 11-0 verloren, met Erdon Daci van Westerlo (links) en Dani Wilms van City Pirates.
FOTO MPICS Een beeld uit de vriendscha­ppelijke wedstrijd van zaterdag tussen Westerlo en City Pirates, door de Merksemnar­en met 11-0 verloren, met Erdon Daci van Westerlo (links) en Dani Wilms van City Pirates.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium