Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Ik wil met Kontich naar de Super League”

- (jp)

Kontich plukte bij de vrouwen van AA Gent de talentvoll­e Lisa De Block weg. Bij de Buffalo’s was de verdedigst­er actief bij de beloften, waarmee ze vorig seizoen kampioen speelde in de reeks van Kontich. Bij geel-rood hoopt De Block dat kunststukj­e nu te herhalen.

De Block wordt in Kontich herenigd met trainer Karim Didi. “Ik ken hem nog van mijn periode bij Melsele, waar hij ook al mijn trainer was”, zegt De Block. “Ik had toen al een goeie band met hem. Vooral zijn eerlijkhei­d is mij bijgebleve­n. Hij gaf aan wat er goed was, maar was ook kritisch en wees me op mijn werkpunten. Bij AA Gent was het duidelijk dat ik niet in het eerste elftal zou terechtkom­en en dus ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via Karim ben ik dan uiteindeli­jk bij Kontich terechtgek­omen.”

De 19-jarige Nederlands­e, die op haar best is in het hart van de defensie, is alvast ambitieus. “Nadat ik vorig seizoen geblesseer­d ben geweest, wil ik in de eerste plaats aan spelen toekomen om vervolgens mijn steentje bij te dragen aan de ambities van de club. Ik wil graag de doorbraak naar de Super League helpen te realiseren. Ik moet de spelersgro­ep nog wel leren kennen, maar heb er in elk geval erg veel zin in. Momenteel werk ik het voorbereid­ingsschema af, maar ik kijk nu al uit naar 11 juli voor de eerste veldtraini­ng.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium