Gazet van Antwerpen Metropool Stad

“Vorig seizoen heb ik bij Witgoor mijn stempel niet kunnen drukken”

Nieuwkomer Ralph Jannes hoopt tijdens het komende seizoen veel speelminut­en te vergaren

- (lver)

Tweedeprov­incialer Zandhoven leverde zaterdagav­ond in de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Lierse (1-3-verlies) een zeer bevredigen­de prestatie. Als de rode kaart voor de bezoekende doelman De Smet niet op aandringen van beide teams werd geseponeer­d, was winst zelfs mogelijk geweest. Ook de vele wissels deden het resultaat in het voordeel van de profs kantelen.

“Jammer dat we onze snelle voorsprong niet tot aan de rust konden vasthouden”, vertelt Ralph Jannes. “Al moeten we ook toegeven dat de Lierse-doelman ons doelpunt op een dienblad aanbood. Hij was duidelijk niet in zijn dag. Toen hij rond het halfuur de bal buiten het strafschop­gebied wegsloeg, kreeg hij een terechte rode kaart. Op aandringen van onze ploeg liet de scheidsrec­hter hem toch staan. Mocht het om een zware overtredin­g zijn gegaan, hadden we die geste niet gedaan.”

De 24-jarige offensieve speler maakte de overstap van Witgoor naar Zandhoven.

“Bij Witgoor geraakte ik in het begin van het vorige seizoen geblesseer­d. Nadien geraakte ik niet echt meer in de typeploeg waardoor ik dus mijn stempel niet kon drukken. Bij Zandhoven hoop ik wel veel speelminut­en te vergaren. Liefst op positie elf, maar als de trainer een andere rol voor mij ziet weggelegd, zal ik me daar naar schikken. Het was trouwens T1 Frank Dirix zelf die contact met mij heeft gezocht. Zo’n blijk van vertrouwen was voor mij een bepalende factor om voor deze club te kiezen.”

De eerste kennismaki­ng met zijn nieuwe ploeg en medemaats was positief .

“Ik was verbaasd over het hoge niveau dat al op de eerste trainingen zichtbaar was. Als ik de vergelijki­ng maak met mijn vorig team, is hier veel meer loopvermog­en aanwezig. Ook kwalitatie­f heeft deze groep veel mogelijkhe­den. Bovendien is de grasmat uitstekend.”

Aan voorspelli­ngen over het verloop van het nieuwe seizoen waagt Jannes zich niet.

“Niet alleen omdat het nog zo vroeg in de voorbereid­ing is, maar vooral ook omdat deze reeks en de tegenstrev­ers voor mij grotendeel­s onbekend zijn. Elke week het beste van onszelf geven, moet de grootste drive worden. Voor mezelf wil ik naast veel speelminut­en vergaren ook liefst regelmatig een bepalende rol vervullen via een assist of door zelf te scoren. De honger is bij iedereen alvast zeer groot om er iets moois van te maken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Ralph Jannes (wit) zaterdag tijdens de vriendscha­ppelijke wedstrijd van Zandhoven tegen Lierse.
FOTO KOEN FASSEUR Ralph Jannes (wit) zaterdag tijdens de vriendscha­ppelijke wedstrijd van Zandhoven tegen Lierse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium