Gazet van Antwerpen Metropool Stad

Veertigtal kinderen onwel nadat airco op schoolbus was uitgevalle­n

- (nelo)

Het warme weer heeft vrijdag voor ongerusthe­id gezorgd op een schoolbus in Ekeren. Een groep schoolkind­eren, van zes en zeven jaar, was op de terugweg van een daguitstap. Omdat de airco op de bus uitviel, werden de kinderen onwel. De jongens en meisjes werden opgevangen in de buurt. De Antwerpse politie deelde water uit om de eerste noden te ledigen.

Een groep van een veertigtal schoolkind­eren was vrijdagmid­dag onderweg naar huis, na een uitstap met een schoolbus. In het Antwerpse liep het een en ander verkeerd. “Op de Kapelseste­enweg in Ekeren is de bus gestopt omdat de airco was uitgevalle­n”, vertelt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Omdat de kinderen zich niet lekker voelden, is uit voorzorg een ambulance naar de plaats gestuurd. Niemand van de kinderen was er erg aan toe.”

Koele plek en water

De uitbater van een nabijgeleg­en tankstatio­n bood in eerste instantie een koele plek aan. Werknemers van een plaatselij­ke gym zorgden ervoor dat de politie snel water kon uitdelen aan de kinderen. Wat later konden de jongens en meisjes afkoelen in een vlakbij gelegen school. De busmaatsch­appij regelde snel een nieuw voertuig met een werkend koelsystee­m.

Onder begeleidin­g

“De verkeerspo­litie begeleidde de nieuwe bus vanuit Oost-Vlaanderen tot op de plek waar de defecte bus was gestrand. Alle kinderen konden zonder medische problemen op de koele bus stappen en hun reis naar huis verder zetten”, besluit politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. Eind goed, al goed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium