Gazet van Antwerpen Metropool Stad

SCHOTEN Korte Braamstraa­t klinkt op afscheid van ‘haar’ brug

- (jaa)

De bewoners van de Korte Braamstraa­t maakten het samen gezellig op de dag dat ‘hun’ Hoogmolenb­rug gesloopt werd.

Sylvie Deprez had weinig moeite om haar buren zaterdagav­ond te overtuigen mee te komen klinken op het ‘kunstwerk’ dat zo lang hun uitzicht bepaald heeft en dat op de achtergron­d met bruut geweld werd afgebroken.

“We hangen hier goed aaneen. Het was dus zeker niet de eerste keer dat we gezellig samen in een voortuin zaten. Maar nu onze brug verdwijnt, is het natuurlijk bijzonder”, aldus Sylvie, die ook Jill Van Pelt, de buurvrouw van de brug op de andere oever, had uitgenodig­d voor de afscheidsd­rink.

Sylvie en andere bewoners van de Korte Braamstraa­t zijn niet te spreken over het gebrek aan informatie vanuit de gemeente. “Aannemer Willemen heeft ons gelukkig wel correct ingelicht. Al blijven we in het ongewisse wat er de komende weken allemaal gaat gebeuren in onze straat. Dat we erop achteruitg­aan zonder brug, staat vast”, aldus Sylvie.

“Geluidsove­rlast hebben we nooit gehad. Maar nu gaan ze die nieuwe weg vlak voor onze deur leggen. De bomen zijn gekapt en we verliezen parkeergel­egenheid. Het zal ook veel drukker worden.”

Jeanine

Een dag later treffen we een andere bewoonster van de Korte Braamstraa­t. Ze komt kijken naar de stand van de afbraak. “Ik heb hier gisteravon­d ook al gestaan, van 20u tot middernach­t. Ook ik vrees dat het een pak drukker gaat worden in onze straat. Na 32 jaar relatief rustig wonen naast de brug wordt dat een hele aanpassing”, aldus Jeanine De Prycker.

Die had trouwens een rustige nacht achter de rug. “Prima geslapen. Niks gehoord van de afbraak”, getuigt Jeanine.

 ?? FOTO BFM ?? De buren van de Korte Braamstraa­t met gaste Jill Van Pelt heffen het glas op de Hoogmolenb­rug, waarvan afscheid genomen werd. Inzet: Jeanine.
FOTO BFM De buren van de Korte Braamstraa­t met gaste Jill Van Pelt heffen het glas op de Hoogmolenb­rug, waarvan afscheid genomen werd. Inzet: Jeanine.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium