Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beke geeft toe dat hij Agentschap Opgroeien te veel vertrouwde

- (npa)

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) geeft toe dat hij te veel vertrouwen heeft gehad in het Agentschap Opgroeien. Dat vertelde de exminister gisteren in het Vlaams Parlement aan de onderzoeks­commissie naar de veiligheid in de kinderopva­ng.

“Het is te gemakkelij­k om een steen te werpen. Ik wil dat ook niet doen. Maar ik heb heel sterk vertrouwd op mijn administra­tie.” Dat reageerde gewezen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gisteren in het Vlaams Parlement op de vraag of hij niet te veel op het Agentschap Opgroeien had vertrouwd.

Beke moest zich er tijdens de laatste publieke hoorzittin­g van de onderzoeks­commissie naar de veiligheid in de kinderopva­ng komen verantwoor­den voor de wantoestan­den van de laatste jaren. Tijdens de hoorzittin­g was hij eerst nog scherp voor het Agentschap Opgroeien dat volgens hem te weinig hun gebrek aan middelen en informatie­doorstroom aan hem heeft gecommunic­eerd. Daar kwam hij later dus gedeelteli­jk op terug.

De ex-minister vond het niet zijn plaats om te antwoorden op de vraag of de administra­teur-generaal van het Agentschap Opgroeien Katrien Verhegge nog kon aanblijven.

Het eindversla­g van de commissie zou tegen 1 juli klaar moeten zijn.

“Toen er vorig jaar een lid met suikerziek­te ’s nachts een hypo had, waren we toch blij dat er leiders waren die niet gedronken hadden.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium