Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen even baskethoof­dstad van de wereld

-

WAT?

Antwerpen is tijdens de Crelan Fiba 3x3 World Cup van 21 tot en met 26 juni heel even de basketbalh­oofdstad van de wereld. De beste twintig mannenen vrouwentea­ms ter wereld nemen het tegen elkaar op in een meerdaags toernooi. Het is vooral uitkijken naar de prestaties van de 3x3 Belgian Lions bij de mannen, de 3x3 Belgian Cats bij de vrouwen en titelverde­digers Verenigde Staten en China.

WAAR?

De Groenplaat­s wordt het middelpunt van het WK. Daar staat een tribune voor 1.800 toeschouwe­rs. De spelers kunnen opwarmen op veldjes die op de Grote Markt worden gelegd. Ook daar komt een tribune voor een driehonder­dtal fans. Omdat 3x3 ontstaan is uit het pleintjesb­asketbal, krijgen ook de Antwerpse pleintjes een rol in het WK. Het is zeker de moeite om eens te gaan kijken naar het basketbalv­eld op de Sint-Jansvliet, dat ter ere van het WK een unieke grondteken­ing kreeg. Ook op het pleintje op de SintAndrie­splaats

komt er een buurtsport­toernooi.

WANNEER?

Het gedetaille­erde schema is terug te vinden op de website van het evenement. Vanaf vandaag tot en met vrijdag vinden de groepsweds­trijden plaats. Op zaterdag 25 juni gaan de achtste finales en kwartfinal­es door en op zondag is het aan de halvefinal­isten, de wedstrijd voor de derde en vierde plaats en de finale.

PRIJS?

De toegang tot het evenement is gratis. Tickets kunnen wel op voorhand voor 7 euro gereservee­rd worden. Je krijgt er dan ook twee bonnetjes bij om iets te gaan drinken in de public plaza naast de main court op de Groenplaat­s. Er zijn enkel nog plaatsen voor de wedstrijde­n op woensdag en donderdag. De kaartjes voor de kwartfinal­es (zaterdag), halve finales en finales (zondag) zijn allemaal de deur uit.

www.fiba.basketball/ nl/3x3WorldCu­p/2022

i

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De Groenplaat­s is het middelpunt van het WK 3x3.
FOTO DIRK KERSTENS De Groenplaat­s is het middelpunt van het WK 3x3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium