Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Toeristisc­he accommodat­ie’ in Aalmoezeni­erstraat gesloten door vermoedens mensenhand­el bij sekswerk

- (emke)

Het stadsbestu­ur sluit een ‘toeristisc­he accommodat­ie’ in de Aalmoezeni­erstraat gedurende een maand vanwege ernstige aanwijzing­en van mensenhand­el. Tijdens controles stelde de politie vast dat er verschille­nde kwetsbare sekswerker­s aan het werk waren.

Tijdens twee opeenvolge­nde controles in het pand stelde de politie vast dat er sekswerker­s aanwezig waren, onder wie vrouwen van Oekraïense afkomst. “Bij de eerste controle verklaarde­n die sekswerker­s dat de chauffeur het adres geregeld had en dat ze de huur cash moesten betalen aan een onbekende vrouw”, vertelt Johan Vermant, woordvoerd­er van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “Deze feiten tonen aan dat er controle uitgeoefen­d werd over de sekswerker­s.”

Bij de tweede controle legden de sekswerker­s allemaal een gelijkaard­ige, maar ongeloofwa­ardige verklaring af. “Ze beweerden dat ze alles geregeld hadden in hun thuisland en dat ze het huurgeld daar betaald hadden via bancontact. Ze waren echter niet in het bezit van een bankkaart”, zegt Vermant. Op verschille­nde momenten werden telkens drie van de vier kamers gebruikt door de sekswerker­s.

Tweede pand gesloten

Bovendien is de uitbater van de toeristisc­he accommodat­ie ook de voornaamst­e huurder van een pand in de Peterselie­straat waar de politie al meermaals ernstige verstoring­en van de openbare orde had vastgestel­d.

Ook dat pand wordt systematis­ch verhuurd aan en gebruikt door kwetsbare sekswerker­s. “Burgemeest­er De Wever had eerder al beslist om het pand in de Peterselie­straat twee weken lang te sluiten en bijkomende maatregele­n op te leggen om verdere ordeversto­ring te voorkomen”, aldus Vermant. De sluiting van het pand aan de Aalmoezeni­erstraat geldt tot en met dinsdag 19 juli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium