Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Net open “Bij ons proef je het resultaat van vele reizen”

Geen quiche, wel pies bij restaurant Stoked

- (vip)

Paul is druk bezig in de keuken waardoor ons oog op de menukaart valt. Van kroketten en salades naar spring rolls en burgers. “We bieden een gevarieerd aanbod aan, maar staan vooral bekend om onze pies. Hier bestaat vaak verwarring rond. Het zijn pasteitjes, gevuld met vlees en groenten, en hebben dus niets te maken met taartjes van de bakker en al zeker niet met quiche. In mijn thuisland, Nieuw-Zeeland, zijn de pies een onderdeel van het populaire streetfood. Dit in combinatie met sterke lokale producten is wat Stoked uniek maakt”, zegt Paul.

Paul en Zsu

zijn duidelijk niet

aan hun culinair proefstuk toe, zo hebben ze reeds een hele weg afgelegd. Het koppel leerde elkaar kennen in Londen, sindsdien reisde het de wereld rond. De twee trokken door Europa, Nieuw-Zeeland en Japan. “Onze reishonger was volledig gedreven op het ontdekken van unieke smaken en producten. Na het doorkruise­n van dit immense smakenpale­t kwamen we terecht op een organische boerderij. Dit voelde juist”, zegt Zsu. Met hun uitgebreid­e productken­nis was het moment rijp om een eigen restaurant te openen.

“Ik heb zelf nog gewerkt in Bistrot Miro en ben ook goed bevriend met de eigenaar. Toen ik te horen kreeg dat de zaak wegging, was ik meteen geïnteress­eerd om er zelf iets mee te doen. De eigenaar van Miro wil het pand uiteindeli­jk verkopen, maar dat is momenteel niet mogelijk voor ons. We huren het pand, wat wil zeggen dat restaurant Stoked op deze locatie waarschijn­lijk ook een tijdelijk verhaal is. We willen de mensen vooral in contact brengen met Stoked en wat daarna komt, dat zien we wel”, zegt Paul.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Paul en Zsu reisden de wereld rond op zoek naar de ultieme smaken en producten.
FOTO DIRK KERSTENS Paul en Zsu reisden de wereld rond op zoek naar de ultieme smaken en producten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium