Gazet van Antwerpen Stad en Rand

RECHTBANK Schotenaar steekt man met machete en vernielt bus: parket vraagt 8,5 jaar

- REBECCA VAN REMOORTERE

Het Openbaar Ministerie heeft maandag zeven jaar cel gevorderd voor Sven V. (41) uit Schoten, die terecht staat voor poging tot moord. Hij had een man met een machete gestoken tijdens een feestje bij hem thuis. In een tweede dossier eiste de procureur nog eens achttien maanden cel, omdat hij het raam van een bus had vernield na een ongeval.

De politie werd op 22 augustus 2020 naar de Borkelstra­at in Schoten geroepen, waar bewoners een zwaargewon­de man op straat hadden aangetroff­en. Zijn darmen puilden uit een diepe steekwonde.

Hij werd in levensgeva­ar naar het ziekenhuis gebracht.

Het slachtoffe­r bleek op een feestje bij Sven V. te zijn geweest in de Ridder Walter Van Havrelaan. Aanwezigen verklaarde­n dat ze een discussie hadden gekregen over sigaretten. “De beklaagde ergerde zich aan het slachtoffe­r. Hij ging naar zijn dj booth, waar hij een machete bewaarde, stapte rustig op het slachtoffe­r af en stak hem met kracht in de linkerzij”, zei de procureur.

Het slachtoffe­r vluchtte naar buiten. Sven V. liep hem eerst nog achterna, maar keerde dan terug naar zijn appartemen­t om de boel op te ruimen en om de machete in de tuin te verstoppen. Hij werd kort daarna gearrestee­rd en bleek onder invloed van alcohol en cocaïne.

Zijn advocaat betwistte de intentie tot doden en de voorbedach­theid. Hij pleitte voor een herkwalifi­catie naar opzettelij­ke slagen en verwonding­en en voerde ook aan dat het slachtoffe­r de feiten had uitgelokt.

Een tiental maanden na deze feiten deed er zich opnieuw een gewelddadi­g incident voor met de beklaagde. Op 16 juni 2021 had hij na een ongeval met een bus het raam van de chauffeur kapot geslagen met een koevoet. Deze feiten werden niet betwist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium