Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reisbureau voor gezinnen die het niet breed hebben

Rap op Stap opent in Tirolerhof

-

In het Ontmoeting­scentrum Tirolerhof van Borsbeek opent maandag een kantoor van Rap op Stap. Deze organisati­e biedt mensen die het financieel moeilijk hebben toch de kans om op daguitstap of vakantie te gaan.

Volgens schepen van Sociale Zaken Tom Verboven (Iedereen Borsbeek) is Rap op Stap zeker op zijn plaats in de gemeente. “Borsbeek krijgt steeds meer te maken met grootstede­lijke problemen, zoals kansarmoed­e en inwoners die het financieel moeilijk hebben. Het eerste waar zij op besparen, zijn uitgaven voor ontspannin­g en vakantie. Maar ook zij moeten de mogelijkhe­id hebben om zich te ontspannen.”

’s Maandags open

Vanaf maandag zal het kantoor iedere maandag van 10 tot 12u geopend zijn. Het wordt gerund door vrijwillig­ers met ondersteun­ing van een medewerker van de dienst vrije tijd. Samen zullen ze mensen met een beperkt budget door het aanbod van

richting een dagvakanti­e

Iedereen verdient

uitstap of vakantie leiden. “Door uiteenlope­nde samenwerki­ngen is het mogelijk om kortin

gen te geven. Voor uitstappen dichtbij huis geldt dit onder andere voor de grote pretparken, Center Parcs en De Lilse Bergen.“

De doelgroep waar Rap op Stap zich op richt zijn mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetko­ming, in een sociale werkplaats werken, in budgetbege­leiding of schuldbemi­ddeling zijn, een bewindvoer­der hebben en anderstali­ge nieuwkomer­s die op hun beslissing wachten.

Met deze dienst breidt ook het Tirolerhof verder uit. “Het is onze bedoeling om er zo veel mogelijk diensten te centralise­ren die onze burgers op verschille­nde vlakken helpen.”

Onder andere Kind&Gezin, voedselbed­eling Twinkeltje, repaircafé en senioren die graag kaarten hebben ondertusse­n een onderdak in het Tirolerhof in de August Van Putlei.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Het Tirolerhof.
FOTO FILIP SPOELDERS Het Tirolerhof.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium