Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wouter Biebauw hangt (hand)schoenen aan de haak en wordt keeperstra­iner bij Club NXT

- (kofr)

Wouter Biebauw stopt met voetballen. Beerschot had de 38-jarige doelman nog een contract voor een extra seizoen voorgescho­teld, maar Biebauw had slechts één voorwaarde: dat Mike Vanhamel de club zou verlaten. Dat gebeurde niet.

Beerschot vond geen oplossing voor Vanhamel, die nog twee jaar onder contract ligt op het Kiel, en dus besloot Biebauw

dan maar zelf om er een streep onder te trekken. Biebauw was ruim twintig jaar actief als profvoetba­ller. Hij speelde bijna 300 wedstrijde­n bij achtereenv­olgens Harelbeke, Roeselare, KV Mechelen, Oostende en Beerschot. Na de winterstop nam hij bij Beerschot de plek in van de verguisde Vanhamel. Hij kreeg bij afwezighei­d van Ryan Sanusi zelfs twee keer de aanvoerder­sband om de arm.

“Ik wil al mijn clubs bedanken voor de kansen die ik gekregen heb om mijn talent en passie te mogen tonen aan het grote publiek”, schreef Biebauw op

Facebook. “Bedankt aan alle trainers, kinesisten, dokters en medewerker­s van die clubs. Mede door hun goeie begeleidin­g heb ik zo lang deze mooie job kunnen uitoefenen. Bedankt aan mijn managers en aan alle mensen die voor mij gesupporte­rd hebben. Als laatste bedank ik mijn gezin en familie voor de enorme steun en de vele opoffering­en tijdens mijn carrière. what’s next.”

Stay tuned for

Dat laatste woordje is een duidelijke hint naar zijn nieuwe carrière: Biebauw wordt keeperstra­iner bij Club NXT.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium