Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen tijd te verliezen Mazzu

- MILAN AUGUSTIJNS

Anderlecht moet er in augustus meteen staan in Europa en Felice Mazzu beseft dat maar al te goed. Hoewel er oorspronke­lijk alleen fysieke testen gepland stonden, schotelde hij een deel van de spelersgro­ep op zijn eerste werkdag meteen een volwaardig­e training voor. Er is geen tijd om te lanterfant­en. Ondertusse­n is de komst van Ishaq Abdulrazak (20) sneller dan verwacht afgerond en heeft Mazzu met Guillaume Gillet een nieuwe assistent.

We hadden het moeten weten. De Anderlecht-directie wil dat de ploeg er voortaan staat vanaf de eerste minuut, en dus was ook Felice Mazzu op zijn eerste werkdag present nog vóór de eerste minuut. De nieuwe coach werd om 7.30u op Neerpede verwacht en dus stonden we hem daar vanaf iets vroeger op te wachten, maar Mazzu was nóg vroeger. De pers is alvast in snelheid gepakt, nu de toekomstig­e tegenstand­ers nog.

We vermoedden overigens dat de Italo-Belg bewust zo vroeg was gekomen om de media te ontwijken, maar dat werd op het einde van de werkdag ontkracht. Nadat hij nog wat uitleg had gekregen over zijn nagelnieuw­e Audi, kwam hij aan lage snelheid buiten gereden, maakte geen probleem van de afwezighei­d van onze fotograaf en keek netjes even in de lens.

Guillaume Gillet nieuwe T3

Mazzu beschikt ondertusse­n ook over een volwaardig­e staf. De opvallends­te naam is Guillaume Gillet, die dan toch niet bij de U21 van Anderlecht gaat voetballen, maar zijn schoenen aan de haak hangt en T3 wordt. Thibaut Meyer (conditietr­ainer), Laurent Deraedt (keeperstra­iner) en Sandro Salamone (videoanali­st) komen mee van Union. Dat Samba Diawara T2 zou worden, was eerder al geweten. Aan de poort van Neerpede stond gisteren één fan die niet tevreden was met het ontslag van Kompany wat van zijn oren te maken, maar verder verliep de eerste werkdag van Mazzu rustig. Nou ja, niet voor iedereen. Terwijl er eigenlijk alleen fysieke testen voorzien waren – gedeelteli­jk op de club en gedeelteli­jk in het UZ Brussel – kreeg een deel van de spelers na een parkloop toch al een veldtraini­ng voor de kiezen. De eerste groepstrai­ning was in principe pas woensdag gepland, maar mannen als Debast, Mykhaylich­enko, Sardella, Vlap, Colassin, Stassin, Leoni, Masscho en Engwanda werkten een wedstrijdv­orm af, Mazzu liet zich meteen gelden en probeerde met passie zijn accenten over te brengen.

Pijnlijke exit vermijden

Door een deel van de spelers nu al aan het werk te zetten terwijl de internatio­nals pas later aansluiten en deze week nog van vakantie genieten, kan de nieuwe Anderlecht-coach al een klein beetje aan zijn ploeg slijpen. Het kan voor Mazzu ook handig zijn om bepaalde spelers die op de rand van de A-ploeg zitten beter te leren kennen, zodat op korte termijn de nodige keuzes kunnen worden gemaakt om de groep af te slanken. Rustig het seizoen inrollen is niet aan de orde, want het is de bedoeling om een pijnlijke en vroegtijdi­ge exit in de Conference League - zoals vorig jaar tegen Vitesse - te allen prijze te vermijden.

Van de eerste twee zomertrans­fers die al enkele dagen in de lucht hingen, is de eerste ondertusse­n helemaal rond. In de laatste rechte lijn ging het plots snel met Ishaq Abdulrazak, en dus kon paars-wit de komst van de 20-jarige Nigeriaans­e middenveld­er gisteren al officialis­eren. Hij komt over van het Zweede Norrköping en tekent voor vier jaar. “Hij is snel, wendbaar, heeft volume en speelt met veel agressivit­eit”, zegt CEO Peter Verbeke. “Hij beschikt ook over veel technisch vermogen, waardoor hij polyvalent inzetbaar is.” Ook Nilson Angulo, een 18-jarige Ecuadoriaa­nse spits, tekent eerstdaags. wingback/

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium