Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt tijd om me te tonen in een eerste elftal”

21-jarige ex-jeugdinter­national Rabbi Mwenda wil doorbreken bij Rupel Boom

- PETER NYS

Rabbi Mwenda is de nieuwste aanwinst van Rupel Boom. De dribbelvaa­rdige middenveld­er werd geboren in Brussel, maar groeide op in Nederland. Daar doorliep hij de jeugdreeks­en bij ADO Den Haag om via een ommetje langs Club NXT bij Rupel Boom te belanden.

“Het wordt tijd om me te tonen in een eerste ploeg”, beseft Mwenda, die eind juli 22 kaarsjes mag uitblazen. “Via mijn manager kwam ik in contact met Rupel Boom en na een positief gesprek met de coach en het bestuur besloot ik om hier mijn geluk te beproeven. Rupel Boom is ambitieus en stelt een compleet nieuwe groep samen die de tijd krijgt om te groeien. Deze uitdaging komt voor mij op een ideaal moment.”

Wat voor type speler ben je?

“Ik speel het liefst op de tien. Daar kan ik mijn technische kwaliteite­n best laten renderen en ik heb ook wel een aardige trap in de benen, maar ik kan op zowat elke positie op het middenveld uit de voeten. Als de coach me liever wat lager ziet spelen om van daaruit de opbouw te verzorgen, dan is dat zeker een mogelijkhe­id. Ik ga me sowieso in de buurt komen vestigen zodat ik niet elke dag de verplaatsi­ng vanuit Nederland moet maken.”

Rabbi Mwenda:

Met Den Haag en Club Brugge is je cv al aardig gevuld. “Dat zijn inderdaad mooie clubs, maar het gaat over de jeugdreeks­en. Nu ben ik op een leeftijd gekomen

dat ik dat achter me moet laten en voluit voor mijn carrière moet gaan. De komende jaren worden cruciaal voor het verdere verloop van mijn loopbaan, dus ik wil er nu echt voor gaan. Ik denk dat ik in deze reeks op mijn plaats zit. Aangezien er vier beloftente­ams van 1A in onze reeks zitten, zal er wel vaak gescout worden op dit niveau. Wie goed presteert, zal dus sowieso in de

kijker lopen.” Wat zijn de eerste indrukken van de club?

“Alles ziet er netjes uit. De accommodat­ie is prima en we hebben een gretige groep. Er zijn veel spelers zoals ik, jongens met een goeie opleiding bij een profclub die zich nu moeten bewijzen in een eerste elftal. De gemiddelde leeftijd is behoorlijk laag. Voorlopig

is er slechts één speler van boven de dertig, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Je kan ook met jonge spelers successen boeken. Uiteindeli­jk is de intrinsiek­e kwaliteit het voornaamst­e en die lijkt me meer dan voorhanden in deze groep. We hebben een lange voorbereid­ing en dus tijd genoeg om elkaar te leren kennen tot de competitie van start gaat.”

 ?? FOTO RR ?? Rabbi Mwenda op een archieffot­o. De komende jaren worden cruciaal voor het verdere verloop van mijn loopbaan”, zegt Mwenda.
FOTO RR Rabbi Mwenda op een archieffot­o. De komende jaren worden cruciaal voor het verdere verloop van mijn loopbaan”, zegt Mwenda.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium